Zó biedt Matthijs van Nieuwkerk zijn excuses aan na zijn tirannie

Zó biedt Matthijs van Nieuwkerk zijn excuses aan na zijn tirannie

Zó biedt Matthijs van Nieuwkerk zijn excuses aan na zijn tirannie. Matthijs van Nieuwkerk heeft een hele lange tijd niets van zich laten horen na het grensoverschrijdend gedrag bij De Wereld Draait Door. Het team liet weten dat er een angstcultuur heerste op de werkvloer onder druk van Van Nieuwkerk. De Story brengt vandaag de dag beelden naar buiten van Matthijs van Nieuwkerk die zijn excuses aanbiedt aan de visagie. Opmerkelijk is dat de foto’s al uit december komen. 

De excuses van Matthijs van Nieuwkerk

November 2022 kwam een verhaal over de angstcultuur binnen DWDD naar buiten via de Volkskrant. Matthijs van Nieuwkerk heeft een algemeen excuses gemaakt voor zijn wangedrag: “Dat we toch niet iedereen een veilig en prettig gevoel hebben gegeven en dat het zelfs collega’s ziek heeft gemaakt, spijt mij enorm”. Na deze spijtbetuiging hebben we vrij weinig meer van hem gehoord. 

Matthijs van Nieuwkerk in gesprek met ex-collega’s

Angela de Jong merkte vorige week op dat Matthijs van Nieuwkerk weer in gesprek geraakt zou zijn met zijn ex-collega’s. Blijkbaar is dit niet de eerste keer dat hij dit doet, want een maand na het onderzoek is hij door de Story ook al gespot met zijn voormalig visagiste, Jelleke van Rijsoort. 

Waarschijnlijk heeft Van Nieuwkerk haar destijds al antwoord gegeven op haar vragen, maar de Story komt hier nu pas mee naar buiten. Al vanaf het begin is het dus te zien dat Matthijs van Nieuwkerk zijn best gedaan heeft om zijn fouten weer recht te zetten.