Wat is het vermogen van Max Verstappen?

Vermogen van Max Verstappen

Max Verstappen is de grootste Nederlandse Formule 1 racer en bekend over de hele wereld. Op het moment houdt hij de wereldtitel op zijn naam. Door zijn jaren van racen heen heeft hij een flink vermogen op weten te bouwen. Het vermogen van Max Verstappen kun je daarom ook niet omheen. Ondanks dat hij nog lang niet klaar is, heeft hij al flink wat op weten te bouwen. Als één van de jongste en direct ook succesvolste F1 racers is hij nog lang niet klaar. 

Wie is Max Verstappen?

Max Verstappen is de bekendste Nederlandse F1 coureur en heeft de F1 binnen Nederland een soort tweede nationale sport gemaakt. Inmiddels is Verstappen 25 jaar oud en heeft hij al een flinke carrière achter de rug. De kans is groot dat deze carrière nog lang niet voorbij is. 

Max Verstappen is op 30 september 1997 geboren. Op 15 maart 2015 maakt Verstappen zijn eerste debuut bij de F1. Destijds was hij nog maar 17 jaar oud en had hij zijn normale rijbewijs nog niet eens. Met 17 jaar oud is hij één van de jongste F1 racers van de wereld. Sinds Max Verstappen de F1 wereld in is gekomen, zijn de regels veranderd en moeten coureurs minimaal 18 jaar oud zijn. Waarschijnlijk blijft hij voor altijd de jongste F1 coureur. 

Verstappen heeft in het begin bij Toro Rosso gereden, maar is later overgestapt naar Red Bull Racing, waar hij tot op de dag van vandaag nog voor racet. In 2021 heeft hij zijn eerste wereldtitel weten te bemachtigen en hij weet deze al een paar jaar vast te houden. Met meerdere wereldtitels op zijn naam is het vermogen van Max Verstappen ook flink groot. 

Wat verdient Max Verstappen?

Als racecoureur van wereldniveau krijg je natuurlijk een flink zakcentje als verdiensten. Verstappen heeft inclusief alle bonussen dit jaar al zo’n 60 miljoen verdiend. Zijn verdiensten zijn natuurlijk afhankelijk van zijn prestaties, maar als hij zo doorgaat, blijft hij dit soort bedragen vangen. Naast deze 60 miljoen ontvangt Max ook nog geld van persoonlijke sponsoren. Max Verstappen is op het moment de F1 coureur die het meeste geld verdiend. 

Wat is het vermogen van Max Verstappen?

Het vermogen van Max Verstappen is door de jaren heen flink gegroeid. In 2022 heeft de Quote 500 vastgesteld dat Verstappen een vermogen van 120 miljoen euro heeft. Anderen hebben gezegd dat het vermogen van Max Verstappen nog veel meer is. De kans is groot dat Max Verstappen op het moment meer dan 200 miljoen op zijn rekening heeft staan. Zijn uitgaven zijn over het algemeen vrij bescheiden. 

Tot en met 2028 heeft Verstappen een vast contract bij Red Bull Racing, dus de kans is groot dat hij door de jaren heen zijn vermogen gaat verdubbelen, misschien wel verdriedubbelen.