Wat is het vermogen van Matthijs van Nieuwkerk?

Wat is het vermogen van Matthijs van Nieuwkerk

Wat is het vermogen van Matthijs van Nieuwkerk? De DWDD-tiran is één van de bekendste presentatoren van Nederland. Met zijn topprogramma De Wereld Draait Door heeft hij de wereld van de talkshows veranderd. Voor veel Nederlanders is hij jaren de grootste bron van informatie en entertainment geweest. 

Zelfs na zijn tirannie bij DWDD is hij nog bekend en zijn comeback is tussen neus en lippen door al aangekondigd. Zijn verdiensten tijdens DWDD zijn wel eens opgekomen, en ik kan je vertellen, dit is meer dan onze minister-president. 

Waar is Matthijs van Nieuwkerk bekend van?

Voor de meeste mensen is Matthijs van Nieuwkerk een bekend gezicht. Hij is op 8 september 1960 geboren. Vanaf jongs af aan is hij al geïnteresseerd geweest in journalistiek. Hij is afgestudeerd op VWO-niveau en wilde hierna studeren aan de UvA. Hier is hij begonnen aan een opleiding die hij nooit afgerond heeft. 

Hierna is hij begonnen met journalistiek bij Het Parool in de avond. In 1988 werd hij redacteur bij de kunstredactie van Het Parool. Na 8 jaar bij de kunstredactie te werken, werd hij hoofdredacteur, waarna zijn carrière ineens heel snel ging. Hierna vertrok hij naar de Amsterdamse tv-zender AT5. Tv werkte goed voor hem, wat natuurlijk iedereen weet. Hij heeft grote hits gehad op tv, zoals Holland Sport, Nederland Kiest en De Wereld Draait Door. 

Inmiddels staat hij vooral bekend door een artikel van de Volkskrant, die onthult hebben dat hij grensoverschrijdend gedrag vertoonde tegen zijn crew bij DWDD. Hier heeft hij zijn excuses voor aangeboden en inmiddels wordt het tijd voor zijn comeback

Wat is het vermogen van Matthijs van Nieuwkerk precies?

Dan nu waar je voor komt: het vermogen van Matthijs van Nieuwkerk. Het grootste gedeelte van zijn vermogen heeft Van Nieuwkerk te danken aan zijn carrière op tv. Toen hij bij de NPO werkte, verdiende hij zoveel dat hij boven de Balkenendenorm verdiende. 

Het werd bekend dat hij per jaar rond de €500.000,- verdiende. Dit komt neer op ruim €42.000,- per maand. Wat hij op het moment verdient, is niet bekend. Wel is er een schatting van zijn vermogen bekend. Zo wordt er geschat dat hij op het moment een vermogen van tussen de 2 miljoen en de 4 miljoen euro.