Wat heeft Ruud de Wild bij elkaar gespaard?

Wat heeft Ruud de Wild bij elkaar gespaard?

Wat heeft Ruud de Wild bij elkaar gespaard? Radio-dj Ruud de Wild is natuurlijk vooral bekend van zijn show bij Radio 2, maar je kunt hem ook kennen van tv. Zo heeft hij een tijdje geleden het programma Ruud&Olcay gemaakt, wat compleet geflopt is. Ondanks deze flop heeft hij flink wat geld bij elkaar weten te verzamelen. Ben je benieuwd wat het vermogen van Ruud de Wild is? Lees dan gauw verder!

Wie is Ruud de Wild?

Ruud de Wild is radio-dj en tv-presentator. Hij is op 24 april 1969 geboren in Hilversum. Op zijn twintigste is hij begonnen met zijn loopbaan als assistent-dj bij Hilversum 3, waarna hij overgestapt is naar Radio 3. Zijn echte baan als radio-dj begonnen bij Radio 538. Tijdens zijn baan bij Radio 538 is hij ook begonnen met het maken van tv-programma’s. Dit deed bij voor TMF en BNN. 

In 2002 is De Wild groot in het nieuws gekomen omdat hij getuige was van de moord op Pim Fortuyn. Fortuyn was bij De Wild in de radioshow geweest, waarna Ruud hem nog een cadeautje wilde overhandigen op de parkeerplaats. Op dat moment kwam Volkert van der Graaf eraan om Pim Fortuyn neer te schieten. Eerst is Ruud doorgegaan met radio maken, maar hierna heeft hij toch besloten een pauze te nemen. 

Uiteindelijk is De Wild teruggegaan naar Radio 538, maar na in 2008 stapte hij over naar Q-Music. Hier heeft hij een paar jaar kunnen werken, maar moest uiteindelijk plaats maken voor Coen en Sander. Hierna ging hij voor BNR Nieuwsradio werken om vervolgens over te stappen naar zijn huidige zender, Radio 2. 

Wat is het vermogen van Ruud de Wild?

Ruud de Wild heeft een flink inkomen op weten te bouwen. Op de radio weet hij zo’n 300.000 euro per jaar te verdienen, wat betekent dat hij 25.000 euro per maand verdient. Dit is echter niet het enige waar hij zijn geld mee verdient. Hij schildert ook zelf. Zijn duurste schilderij heeft hij voor 3.500 verkocht. 

Door dit op te sparen, heeft Ruud de Wild flink wat geld bij elkaar weten te sparen. Hiermee heeft hij een flink vermogen op weten te bouwen van zo’n 3 miljoen euro. Voor een radio-dj is dit een flink bedrag.