Tim Hofman weigerde slachtoffer Thijs Römer te helpen: “Gemaild met BOOS maar geen reactie”

Tim Hofman weigerde slachtoffer Thijs Römer te helpen

Tim Hofman heeft één van de slachtoffers van Thijs Römer keihard laten vallen. Iedereen die niet bij de rechtszaak van Thijs Römer kan zijn, maar wel geüpdatet wil blijven, kan op Twitter het nieuws volgen van Saskia Belleman, de misdaadverslaggever van De Telegraaf. Tijdens de rechtszaak is er het een en ander gezegd over Tim Hofman en BOOS. Eén van de slachtoffers probeerde bij BOOS terecht te komen, maar dit lukte haar niet. Tim Hofman heeft haar gewoon aan haar lot over gelaten. 

De oorzaak van het politieonderzoek

Het misbruik van de minderjarige dames door Thijs Römer heeft al een hele tijd geleden plaats gevonden. Om precies te begon de zaak in 2016. In 2022 is de zaak pas aan het licht gekomen, waardoor er nu ook pas een zitting is. Dit is allemaal in werking gezet door BOOS die geen reactie wilde geven op Nena (één van de slachtoffers). 

Uiteindelijk heeft Nena ervoor gekozen om de politie op te bellen om ze een onderzoek te laten doen. Op 9 mei 2022 heeft Nena besloten contact op te nemen met de politie. Doordat BOOS de zaak niet aan wilde nemen, heeft Nena naar de politie moeten stappen. 

De reactie van Tim Hofman

Tim Hofman heeft direct gereageerd op de tweet van Saskia Belleman. Hij beweert dat ze het rond die tijd erg druk hadden. In zijn reactie vermeldt hij dat hij de tweet terug heeft gezocht en inderdaad een DM heeft ontvangen. Hij komt ook direct met de reden waarom ze Nena niet zijn gaan helpen; de uitzending over The Voice of Holland stond net online. 

Hofman geeft aan dat de redactie van BOOS helemaal overrompeld werd door mails en DMs van mensen over The Voice. “We kregen in die weken 2000 (!) mails en duizenden DMs – op drie redacteuren”, legt Tim Hofman uit, “Plus wij gaan met zulke zaken voor systemen, minder voor incidenten”. Kortom, BOOS zag het niet zitten om deze zaak op te pakken omdat ze het te druk hadden met andere dingen. De volledige tweet van Tim Hofman kun je hieronder zien.