Tientonner Django Wagner is tientallen kilo’s verloren: “Ik let heel goed op wat ik eet”

Tientonner Django Wagner is tientallen kilo’s verloren

Dat volkszanger Django Wagner een tientonner is, kun je niet omheen. Die man kan dan nog zo goed zingen, maar je kunt niet om zijn pens en onderkin heen. Bijzonder genoeg is de beste man de laatste tijd tientallen kilo’s verloren. In het tijdschrift Party deelt hij hoe hij dit precies heeft gedaan. Het lijkt erop dat hij het een stuk beter doet dan Peter Gillis, want Django is minder lang bezig en loopt nog maar vijf kilo achter op Petertje. 

Zo valt Django Wagner af

Tijdens een interview met het weekblad Party deelt Django Wagner hoe hij het afvallen aanpakt. Hij is er erg trots op hoe hij dit aangepakt heeft. Zo laat hij weten dat hij dit zonder maagverkleining voor elkaar heeft gekregen. “Ik ben 22 kilo afgevallen”, laat Django trots weten, “Door te lijnen. Helaas moet dat zo”. 

Hierna begint hij over de manier waarop hij dit heeft aangepakt. “Met een crashdieet; weinig eten. Dat is beter voor mijn gezondheid”, laat Django weten, “Ik had verhoogde bloedsuiker, dat was een waarschuwing voor mij. Ik kreeg een aantal tips van een internist”. Django is zelf in ieder geval erg trots op het resultaat dat hij heeft bereikt. 

Geen maagverkleining

Django Wagner laat ook specifiek weten dat hij dit allemaal heeft gedaan zonder maagverkleining. Zijn collega’s Frans Duijts en Peter Beense hebben dit wel gedaan met een maagverkleining, maar voor Django was dit niet de oplossing. “Er zijn misschien een paar uitzonderingen, maar er zijn veel mensen die tegen mij hebben gezegd dat ik het niet moet doen en dat ik er diep ongelukkig van kan worden”, zegt Django hierover. 

“Ik let nu erg goed op wat ik eet. Ik eet minder en meer gestructureerd, op vaste tijden”, laat Django weten, “In mijn vak is dit soms wat moeilijk, want ik ben veel weg. Maar ik ben geen nachtmens. Ik ben in de ochtend al vroeg wakker en ik maak lange dagen. Hierdoor krijg ik wel weer zin in wat lekkers. Het is soms lastig om nee te zeggen als je toch een beetje bourgondisch bent”. We hebben ook een aantal beelden gevonden van de 22 kilo lichtere Django Wagner: