Talpa probeert weer plagiaat te plegen: Wordt dit weer in de doofpot gestopt?

Talpa probeert weer plagiaat te plegen

Talpa probeert weer plagiaat te plegen. Het komt wel vaker voor dat Talpa een concept pakt en dit in een ander jasje steekt. De vorige keer dat ze dit gedaan hebben, is het programma plotseling verdwenen en hebben we er niets meer over gehoord. Zullen ze zo gek zijn om het nog een keer te proberen? Ik denk van wel. Het concept waar John de Mol zijn zoon op heeft gezet, is nu al een groot succes geworden, maar lijkt wel bijzonder veel op een ander programma. 

Johnny de Mol haalt mooie cijfers binnen

Het is voor Johnny de Mol eigenlijk altijd een succes als hij iets gaat presenteren. Dit keer is het De Kwis met Ballen. Hij scoort met het programma een mooie 738.000 kijkers. De eerste aflevering van het programma scoort direct al beter dan de concurrent, Beste Kijkers met Ruben Nicolai. Nicolai krijgt het niet voor elkaar om de kijkcijfers boven de 600.000 te krijgen door Johnny. 

Eigenlijk ieder programma waar John de Mol zijn zoon op zet, is een goed programma. De beste concepten laat hij aan zijn zoon over. De kans is groot dat hij de verkoop van De Kwis met Ballen internationaal wil brengen. Het verkopen van het programma kan echter wel wat lastiger worden dan gedacht. De kans is namelijk groot dat hij dan problemen met plagiaat krijgt. 

Talpa pleegt plagiaat

Het concept van De Kwis met Ballen lijkt bijzonder veel op een programma van 7 jaar geleden, Crush van NBC Universal. Het enige grote verschil tussen de twee is dat er bij Crush kluizen werden gebruikt en De Kwis met Ballen juist ballen gebruikt. Bij Crush krijg je een kluis op je hoofd en bij De Kwis met Ballen word je een zwembad in geduwd. 

We hebben dit jaar al eerder een plagiaat concept van Talpa gezien. Het concept Avastars leek ook bijzonder veel op het Amerikaanse Alter Ego. Dit programma is ook weer met de noorderzon vertrokken. Het is nu een beetje de vraag of John de Mol hier weer mee weg kan komen. Dit kan namelijk een flinke juridische zaak worden.