Talpa is nog steeds niet klaar met uitmelken: Nog een seizoen voor de Meilandjes

Talpa is nog steeds niet klaar met uitmelken

Talpa is nog steeds niet klaar met uitmelken. We weten zo langzamerhand wel een keer dat Talpa er een handje van heeft om alles constant uit te blijven melken, maar bij Chateau Meiland gaat het nu wel heel ver. Het was eigenlijk te verwachten dat er een flinke pauze tussen het huidige en volgende seizoen van Chateau Meiland zal komen, maar dit blijkt dus niet het geval. Talpa heeft al aangekondigd dat er een nieuw seizoen van Chateau Meiland in de aan zit te komen. 

Talpa blijft maar uitmelken

Ondanks dat Chateau Meiland op het moment absoluut geen hit is, is Talpa van plan om het programma alsnog door te laten gaan. We kunnen dit najaar dus weer een seizoen van Chateau Meiland verwachten. Als ze alles weer op dezelfde manier aan gaan pakken, kunnen we rond september/oktober content verwachten die ze nu opnemen. 

Het zal niet verstandig zijn van Talpa om het zo aan te pakken, want Chateau Meiland is geen kijkcijferkanon meer. Het programma heeft een keer bijna twee miljoen kijkers aangetikt. Voor dit seizoen zagen we eigenlijk alleen maar goede cijfers van boven de miljoen. Misschien houdt Talpa zich te veel vast aan de goede dagen van het programma. 

Tijd voor een Meiland pauze

Het is tijd dat Nederland eventjes een Meiland pauze krijgt. Martien Meiland heeft ooit gezegd dat als hij de miljoen kijkers niet meer haalt dat hij gaat stoppen. Het vorige seizoen scoort ongeveer de helft van deze grens en Martien wil maar geen pauze inlassen. Waarschijnlijk begint Nederland een beetje Meiland-moe te worden. 

De beste optie die er dan voor een programma is, is een pauze nemen. Vooral als je het over een programma als Chateau Meiland hebt, is het handig om het even te laten rusten. Het ziet er niet naar uit dat Talpa van plan is om ook maar enige tijd te verspillen met het nieuwe seizoen, dus een pauze zit er waarschijnlijk niet in. Dan maar steeds verder dalende kijkcijfers voor het programma.