Sander Schimmelpenninck valt Bas Nijhuis aan: “Je bent een proleet”

Sander Schimmelpenninck valt Bas Nijhuis aan

Haatkabouter Sander Schimmelpenninck is weer bezig met zijn aanval op alles wat hem niet aanstaat. Op Twitter laat hij zich horen over de auto van Bas Nijhuis. Bij de vorige aflevering van De Oranjezomer was Bas Nijhuis te gast. In een video was te zien hoe hij met zijn gigantische ‘scheurtank’ van Enschede naar Breda rijdt en moeite heeft met een parkeergarage. De haatkabouter is het hier niet helemaal mee eens, dus moet hij ongevraagd zijn mening weer delen over onzin. 

Sander Schimmelpenninck de haatkabouter

Sander Schimmelpenninck is de definitie van wat is mis is met de linkse journalistiek. Alles wat een beetje rechts is of buiten de norm valt, is fout volgens Sandertje en hij vindt het niet erg om hier alles over te delen. Bas Nijhuis rijdt in een gigantische RAM pick-up. Voor in de parkeergarage is dit niet ideaal is te zien op de video van De Oranjezomer, maar dit betekent nog niet dat het fout is dat Bas hier graag in rijdt. 

Onze grote haatkabouter vindt dit wel, want op Twitter deelt hij het volgende: “Wat een kneus ben je dan. Enschede is geen Texas, en ook daar sta je onmeunig voor lul met zo’n rijdend minderwaardigheidscomplex”. Wat ik me dan afvraag, is: wat heeft het voor zin voor Sander Schimmelpenninck om iemand onderuit te halen, terwijl hij alsnog voldoet aan het linkse ideaalbeeld, op de grootte van zijn auto na?

Twitter is het niet eens met Sandertje

Geen enkele gebruiker van Twitter is het eens met de grote haatkabouter. Zo laat iemand weten op Twitter: “Zo’n Yank Tank is ook niet mijn stijl. Maar zullen we elkaar wel gewoon in zijn, haar of zelfs hen waarde laten?”, waarop Sandertje reageert: “Och hemeltje. Een proleet koopt een domme yank tank van een ton, krijgt wat kritiek daarop, waarvan hij zich geen bal aantrekt, en dominee Bart wil dat we de proleet in ‘zijn waarde laten’. Wat is zijn waarde dan precies, Bart?”. 

Blijkbaar is iemand anders een proleet, iemand zonder geweten, terwijl de haatkabouter zelf zijn linkse ideologie aan iedereen mee probeert te geven. Wie is er dan de proleet? Zo reageert een ander: “Hij doet er vrij normaal/nuchter over maar waarom je hier zo over tekeer gaat snap ik niet helemaal.”, waarop Schimmelpenninck antwoordt: “Omdat het een onwaarschijnlijk asociaal en dom ding is, een infantiele middelvinger naar alles en iedereen om je heen.”.