Sander Schimmelpenninck is woedend op Jan Roos: “Dit is gewoon woestmakend”

Sander Schimmelpenninck is woedend op Jan Roos

Na onze uitzending van gisteren is Sander Schimmelpenninck niet meer te houden. Jan Roos heeft het een en ander over zijn familie gezegd waar Graaf Schimmel niet zo blij mee is. Op Twitter heeft de boze kabouter een hele rancune geplaatst over de uitzending van gisteren. Jan heeft van horen zeggen dat de geschiedenis van familie Schimmelpenninck doordrenkt is met bloed. Schimmeltje wist al dat we hier het ander over gezegd hebben, maar nu Jan wat over zijn vader heeft gezegd, zijn we blijkbaar een grens over gegaan. 

De geschiedenis van de familie Schimmelpenninck

De familie Schimmelpenninck is een familie van adel. We hebben van horen zeggen dat de geschiedenis van de familie Schimmelpenninck helemaal doordrenkt is in bloed. Familie Schimmelpenninck schijnt veel bloed aan hun handen te hebben. Tijdens de oorlog zijn er veel levens beëindigd door de familie Schimmelpenninck. Dit is echter niet waar het bloedvergieten is begonnen. 

Het schijnt dat het bloedvergieten in de tijd van de VOC al begonnen is. De familie Schimmelpenninck was in deze tijd actief in de slavenhandel. En waar slavenhandel is, is bloedvergieten. Al probeert Sander Schimmelpenninck er alles aan te doen om zijn ‘goede’ familienaam te behouden, horen we steeds meer van dit soort verhalen. 

De vader van Sander Schimmelpenninck

In de uitzending van gisteren heeft Jan Roos ook een opmerking gemaakt over de vader van Sander Schimmelpenninck, waar Graaf Schimmel helemaal over de rooie van is. Jan heeft van horen zeggen dat de vader van Sander Schimmelpenninck, Albert Hieronymus Schimmelpenninck, onderdeel is geweest van de Baarnse moordzaak. 

Schimmeltje is hier woedend over geworden. “De Baarnse moordzaak was in 1960, gepleegd door twee broers (15 en 17 jaar oud) en een vriend van 16 jaar. Mijn vader is geboren in 1951 en was toen dus 9 jaar oud.”, aldus Sander Schimmelpenninck op Twitter. 

Schimmelpenninck is ziedend op ons door deze uitspraak van Jan. “Aan de andere gore laster die de twee debiteren, over niet-bestaande oorlogs- en slavernijverleden van mijn familie, ben ik inmiddels wel gewend. Maar dit, over mijn eigen lieve vader, één van de beste en meest verantwoordelijke mannen die ik ken, is gewoon woestmakend.”, zegt de haatkabouter. 

De scoop over Schimmelpenninck

Het is bijzonder dat Schimmeltje hier zo woedend over is, terwijl de scoop hier helemaal niet over ging. Jan probeerde naar buiten te brengen dat de haatkabouter op de lijst van D66 komt te staan. Ook hier heeft Graaf Schimmel het een en ander op te zeggen. “Ik woon in Zweden en ben lid van een andere partij dan D66, stelletje zwakzinnigen. Verder tel ik 3 lasterlijke en strafbare uitspraken over mijn familie. Jullie zijn het laagste en goorste dat het internetje te bieden heeft.”, laat hij op Twitter weten. Bekijk de volledige uitzending hieronder!