Romy Monteiro vindt zichzelf niet te dun: De andere kant van body positivity

Romy Monteiro vindt zichzelf niet te dun

Romy Monteiro vindt zichzelf niet te dun. De mooiste van Nederland van dit jaar laat op haar Instagram in een nogal geïrriteerd bericht weten dat ze ‘niet te dun’ is. De laatste tijd krijgt ze veel comments onder haar Instagram over dat ze te dun is en anorexia heeft, maar zelf is ze het hier helemaal niet mee eens. Onder het mom van body positivity laat ze weten dat ze wil dat haar volgers hiermee gaan stoppen. Zal het werken om dit te zeggen?

De mooiste vrouw van Nederland te dun

Sinds Romy Monteiro uitgeroepen is tot de mooiste vrouw van Nederland, heeft ze er heel wat volgers bij gekregen. Dit kan erg positief zijn, maar dit lijkt voor haar niet helemaal het geval. Sinds kort is ze uit elkaar met haar vriend en begint ze steeds dunner te worden. Ze was eerst al vrij slank, maar het wordt steeds erger. 

Haar volgers is dit ook direct opgevallen en zeggen hier het een en ander over in de comments. In een video op haar verhaal laat Romy hier wat meer over weten. Zo zegt ze: “Stop met bodyshaming, met te dik of te dun. Je weet niet waar iemand doorheen gaat”. Hierna vervolgt ze: “Ik weet wel waar ik doorheen ga. Daar ben ik ook heel open en eerlijk over”. Kijk zelf maar in de video hieronder!

Hoe ver kan body positivity de andere kant op gaan?

In het vorige artikel heb ik het gehad over Miljuschka die heel ver gaat in de body positivity aan de ‘dikke kant’, maar Romy is een goed voorbeeld hoe dit ook de andere kant op gaat. Het is hoe dan ook schadelijker om veel te dun te zijn dan een paar kilo’s te veel te hebben. Hoe is body positivity nog iets goeds als het ten koste gaat van je gezondheid?

In Romy’s geval zegt ze dat ze veel heeft waar ze doorheen gaat, maar dit is geen excuus om nog dunner te worden. Wat haar volgers zeggen, zit dan een bron van waarheid in. Als je ergens doorheen zit, is het makkelijker om anorexia te ontwikkelen. Zo zegt Romy Monteiro in de video: “start supporting eachother”, waardoor ze eigenlijk zegt dat je elkaar moet supporten in te dun worden. Hoe ver kan dit nog gaan?