Romy Monteiro laat zich horen over haar gewichtsproblemen: “Ik heb gevonden wat voor mij werkt”

Romy Monteiro laat zich horen over haar gewichtsproblemen

Het is veel mensen waarschijnlijk al opgevallen dat Romy Monteiro erg dun aan het worden is. Tijdens een interview met het tijdschrift Margriet laat Romy Monteiro zich horen over haar gewichtsproblemen. Ondanks dat ze door FHM uitgeroepen was tot mooiste vrouw van Nederland, was ze zelf niet tevreden met haar gewicht. Inmiddels zegt ze wel tevreden te zijn, maar vooral als tiener had ze veel last van gewichtsproblemen. Tijdens het interview laat ze hier wat meer over weten. 

De gewichtsproblemen

Romy Monteiro schijnt haar hele leven last gehad te hebben van verschillende gewichtsproblemen. “Ik heb tijdens mijn jeugd zo’n beetje alle diëten geprobeerd”, vertelt Romy, “Ik was enorm aan het schommelen met mijn gewicht”. Het is natuurlijk nooit gezond om veel te schommelen met je gewicht, maar Romy maakte er dus een sport van tijdens haar puberteit. 

Romy geeft aan dat ze pas toen ze stopte met diëten een stabiel gewicht kreeg. Nu probeert ze met haar eten een balans te vinden tussen gezond en ongezond eten. Ze zegt ook dat ze nu voornamelijk gezond eet, maar af en toe ook wel een snackje lust. Eerst lustte ze veel groentes niet, maar inmiddels eet ze bijna iedere groente wel. “Ik ben er dol op!”, zegt ze hierover. 

Gelukkig met haar lichaam

Romy Monteiro zegt dat ze op het moment gelukkig is met haar lichaam. Ondanks dat er niet zoveel aan haar botten zit, is ze er wel tevreden mee. Dit is in ieder geval beter dan een eetstoornis. Het is voor Monteiro wel een groot voordeel dat ze niet meer worstelt met haar gewicht. Hierover zegt ze: “Ik ben inmiddels heel gelukkig met mijn lichaam”. 

Blijkbaar is ze zo gelukkig met haar lichaam dat anderen hieronder moeten lijden. Zo lijkt haar musicalcarrière er flink onder te lijden. De mensen waar ze groot door geworden is, heeft ze keihard laten vallen. Deze konden dit natuurlijk niet waarderen. Nu lijkt haar musicalcarrière een beetje stil te staan, omdat ze zelf vindt dat ze meer waard is.