Rikkie Kollé deelt een foto uit haar jeugd: Zo zag Miss Nederland er vroeger uit

Rikkie Kollé deelt een foto uit haar jeugd

De winnaar van de Miss Nederland verkiezingen van dit jaar deelt een bijzondere foto uit haar jeugd. Rikkie Kollé is de eerste transgender die de Miss Nederland verkiezingen heeft gewonnen. Tot nu toe hebben we nog niks uit haar jeugd mogen zien, maar een paar dagen geleden plaatste ze een foto van hoe ze er vroeger uitzag. Hierbij kijkt ze ook emotioneel terug op de tijd voor haar transitie. 

Een bijzondere foto uit haar jeugd

Op Instagram laat Rikkie Kollé een bijzondere foto uit haar jeugd zien. Op deze post is te zien hoe ze als jongetje op de foto links in een jurk rondliep thuis en hoe ze nu als transgender in de Barbiedoos staat. Blijkbaar is dit een bijzonder moment voor haar, want dit is de eerste keer dat ze meer van haar jeugd laat zien. 

Zelf heeft ze ook het een en ander te zeggen over de foto uit haar jeugd. Zo vertelt ze onder de post: “Op de foto links wisten mijn ouders dat ik geen jongetje was en alles wat met roze en prinsessen te maken had leuk vond. Als ik die foto terug zie raakt het me omdat ik weet dat er nog veel op mij stond te wachten. Ik voelde me daar wel al echt meisje en was zo blij dat ik de kans kreeg om dat te mogen zijn thuis”. De foto kun je hieronder zien. 

Boze berichten

Rikkie Kollé heeft veel boze berichten mogen ontvangen op de winst van Miss Nederland. Dit komt voornamelijk doordat ze een transgender is. Er wordt veel gedacht dat dit de enige reden is waarom ze deze verkiezingen heeft gewonnen en de kans is ook nog eens vrij groot dat dit het geval is. 

Onder de post zijn mensen nog steeds niet zo blij met haar winst als Miss Nederland. Zo staat er bijvoorbeeld onder de post: “You are not a woman, and you will never be”. Ondanks dit soort boze berichten krijgt ze ook veel steun van haar volgers. Blijkbaar vinden veel mensen het een goed idee om dit soort acties nog steeds te steunen.