Peter Gillis komt na 11 juli niet meer op tv: “Peter Gillis komt dit jaar niet meer op tv”

Peter Gillis komt na 11 juli niet meer op tv

Peter Gillis komt na 11 juli niet meer op tv. Veel media verwachten dat Peter Gillis gewoon op SBS6 te zien blijft, ook al heeft Talpa hier het een en ander over laten horen. Het blijkt dat dit echter helemaal niet het geval is, laat Tina Nijkamp, oud zenderbaas van SBS, ons weten. Peter Gillis is vanaf 11 juli niet meer op tv te zien. Het uitmelken van Peter Gillis is nu misschien eindelijk tot een einde gekomen. 

Afwachten tot de uitspraak

Talpa heeft ons laten weten dat het afwachten is tot er een uitspraak is in de zaak van Peter Gillis. Ondanks dat Peter Gillis nu nog op tv te zien is, betekent dit niet dat ze niet gaan stoppen met Massa is Kassa. Het huidige seizoen laten ze nog doorlopen, maar 11 juli is de laatste aflevering van dit seizoen te zien. Hierna gaan we Peter Gillis dit jaar in ieder geval niet meer zien. 

Tina Nijkamp laat weten dat het sowieso afwachten wordt tot de uitspraak in de rechtszaak van Peter Gillis is geweest. Als deze is geweest, kunnen ze beginnen met opnemen, maar dit houdt in dat we deze herfst en winter nog steeds geen Gillis op de tv gaan zien. Als Talpa besluit alsnog door te gaan met Massa is Kassa, komt het volgende seizoen volgend jaar pas weer. 

Peter Gillis uitmelken

Talpa is nu al drie jaar bezig met het uitmelken van Peter Gillis. Vanaf het begin af aan deed hij het al goed door zijn directheid en ‘lompe gedrag’, maar het heeft ook wat negativiteit met zich meegebracht. Vooral nadat er vorig jaar bekend werd dat Peter Gillis Nicol Kremers vermeend had mishandeld, kwam er een negatieve ondertoon aan de serie, waar ook de kijkcijfers onder lijden. 

Tina Nijkamp geeft aan dat de serie een goede pauze kan gebruiken, want ze hebben tien seizoenen in drie jaar gedrukt. Dit zal echter geen effect hebben als de zaak met Peter Gillis een slechte uitkomst heeft. Natuurlijk zal het ook wel leuk zijn als we een nieuwe serie krijgen: Familie Gillis: Achter de tralies.