Peter Gillis is een slavendrijver: “Jaren doorgewerkt met een longontsteking”

Peter Gillis is een slavendrijver

Je kunt Peter Gillis verschillende dingen noemen. Er is nu iets extra’s wat je hem ook kunt noemen; een slavendrijver. Peter Gillis vindt het normaal om zijn werknemers door weer en wind te laten werken, maar ook de fysieke gezondheid let hij niet op. Onder een post die Petertje op Instagram plaatst, is te zien hoe een werknemer van Peter Gillis onder de slechtste omstandigheden alsnog op zijn werk moet verschijnen. 

De vakantieparken van Peter Gillis

Ons Peter staat er natuurlijk bekend om dat hij vele vakantieparken heeft. Deze vakantieparken worden niet goed onderhouden. Als je onder zijn posts kijkt, zie je regelmatig klachten over de kwaliteit van de vakantieparken. Zo zijn de wc’s constant vies en zijn de werknemers niet aardig. Natuurlijk is dit ook niet zo gek om te horen van de werknemers als je weet in welke situatie ze moeten werken. 

Normaal gesproken was te zien op de Instagram van Peter Gillis hoe slecht de vakantieparken zijn, maar inmiddels heeft hij het grootste gedeelte van deze comments verwijderd. Het is natuurlijk ronduit sneu dat hij niet eens de moeite kan doen om zijn vakantieparken kan onderhouden, laat staan zijn werknemers. 

Het verhaal van de werknemer

In de comments onder een post van Peter Gillis wordt het verhaal van ene Samir verteld. Hij heeft met een longontsteking nog jaren lang doorgewerkt omdat hij gedwongen werd om verder te gaan. Dit maakt Petertje toch gewoon een slavendrijver? Hieronder kun je lezen wat het verhaal is van Samir. 

Slavendrijver 1
Peter Gillis is een slavendrijver: “Jaren doorgewerkt met een longontsteking” 4
Slavendrijver 2
Peter Gillis is een slavendrijver: “Jaren doorgewerkt met een longontsteking” 5

We weten natuurlijk dat het voor Peter Gillis allemaal draait om geld. Hij komt uit een gezin dat het niet zo ruim had en hij wil constant meer. Het maakt hem niet uit achter wiens rug om hij dit moet doen. Zo wordt menig werknemer en menig vakantieganger de dupe van slavendrijver Gillis. 

Natuurlijk zal Petertje nooit toegeven dat hij alles voor het geld doet, maar door de jaren heen heeft hij dit wel duidelijk gemaakt. Hij heeft allerlei illegale verbouwingen aan zijn vakantieparken gedaan, buit zijn werknemers uit, laat gasten achter in smerige sanitaire voorzieningen en er zijn vermoedens dat Gillis deel neemt aan verschillende criminele activiteiten.