Peter Gillis brengt zijn kookboek ‘Hatseflats’ uit: “Vreemde titel voor een kookboek met een vreemde schrijver”

Peter Gillis brengt zijn kookboek ‘Hatseflats’ uit

Peter Gillis maakte vanochtend op zijn Instagram bekend dat hij een kookboek uitgebracht heeft. We wisten natuurlijk al dat hij hiermee bezig was, maar het kookboek is er nu al. De kans is groot dat we na vandaag zijn hoofd weer in de boekenwinkels zien liggen. Ondanks dat Petertje heel hard zijn best heeft gedaan op het kookboek, zijn zijn volgers hier niet zo blij mee. Zijn volgers vinden het raar dat een man als Peter Gillis een kookboek uitbrengt. 

Het kookboek van Peter Gillis

Petertje is al een hele tijd bezig geweest met zijn kookboek. Hij adverteert het boek ook met ‘de lekkerste gerechten voor het hele gezin’. Dan ben ik benieuwd wat voor gerechten erin staan. De vorige keer dat ik Massa is Kassa keek, had onze ronde gehaktbal nog steeds allemaal kant-en-klare maaltijden in de koelkast staan. 

Een tijdje geleden was Petertje bezig met het maken van zijn eigen worstenbroodjes. De kans is heel groot dat hier een recept van staat in zijn kookboek. Hoe dan ook, originele recepten zullen het waarschijnlijk niet zijn. Ik acht de kans ook klein dat Gillis zijn recepten zelf heeft geschreven. Enfin, als hij het leuk vindt om zo’n kookboek uit te brengen, moet hij het natuurlijk helemaal zelf weten. 

Haat van zijn volgers

De volgers van Peter Gillis zijn het niet eens met het uitkomen van zijn eigen kookboek. Als je een blik werpt in de comments onder de post die hij op Instagram maakt, zie je eigenlijk alleen maar haat. Zo zie je bijvoorbeeld staan: “Vreemde titel voor een kookboek met een vreemde schrijver” en “Legt een ei op een dikke Rolls Royce, dure klok om de pols, kan zijn veters niet strikken en brengt een kookboek uit”. 

Petertje heeft daarbij ook gekozen voor een bijzondere titel, ‘Hatseflats!’. Als je iets uit een kookboek wil maken, dan ben je toch niet van plan om even iets te hatseflatsen? Blijkbaar denkt Peter wel dat zo’n titel de mensen gaat aanspreken om zijn kookboek te halen. Het is in ieder geval een bijzondere carrièreswitch van Peter.