Max Verstappen is Nederland ontstegen: Is hij nog wel echt Nederlander?

Max Verstappen is Nederland ontstegen

Max Verstappen is Nederland ontstegen. De F1 wereldkampioen Max Verstappen komt uit Nederland, spreekt Nederlands en rijdt onder onze naam, maar is hij nog wel echt een Nederlander? Hij woont in Monaco en is zo goed als onbereikbaar voor de bedrijven die hem willen bereiken. Zijn vaste sponsor vanaf het begin van zijn carrière, Jumbo, gaat ook stoppen als sponsor. Financieel gezien heeft dit nauwelijks impact op Verstappen, maar voor Nederland is het een groot verlies. De kans is groot dat dit één van de laatste Nederlandse sponsoren was voor Max. 

Max Verstappen: koning van het circuit

Je kunt Max Verstappen wel ‘de koning van het circuit’ noemen. Trofeeën heeft Verstappen in overschot: 41 overwinningen in de Grand Prix, twee wereldtitels en drie maal uitgeroepen tot ‘Sportman van het Jaar’. Deze week heeft hij hiernaast ook nog een SponsorRing ontvangen. Dit is niet gek, want Verstappen is op het moment misschien wel de meest succesvolle sporter van Nederland. 

Met het vertrek van Jumbo is er waarschijnlijk een einde gekomen aan Max Verstappen als Nederlander. Ruim 79% van zijn volgers komt uit het buitenland, wat betekent dat hij nu buiten de landsgrenzen van ons kikkerlandje is gegroeid. Een grote factor hierin is waarschijnlijk zijn focus op een internationale carrière geweest. Vanaf het begin af aan zat hij hier al op te wachten. 

Is Max Verstappen nog wel bereikbaar voor Nederland?

Het is nu vooral de vraag of Max Verstappen nog wel bereikbaar is voor Nederland. Als hij Nederland nu ontstegen is, kan iemand hem nog bereiken? Jumbo is een sponsor die eigenlijk al vanaf het begin van de carrière van Verstappen ingesprongen is. Zelfs voor zijn eerste Grand Prix was Jumbo al sponsor. 

Nederlanders kunnen het vaak waarderen als iemand weet waar hij vandaan komt. Bij Max Verstappen lijkt dit tegenwoordig alleen een beetje ver gezocht. Verstappen vraagt een soort individuele aanpak van sponsoren, wat de meeste Nederlandse bedrijven niet willen doen voor één sporter. 

De enige link die Max Verstappen nu nog heeft met de Nederlandse markt, is Heineken. Ondanks dat het een Nederlands bedrijf is, is Heineken inmiddels ook internationaal bekend, waardoor de link met Nederland steeds minder wordt. Ondanks dit blijven de prestaties van Max Verstappen ongekend en is het een topsporter, maar hoe lang gaat het Nederlandse publiek hier blij mee zijn?