Marcel&Gijs trekt steeds meer kijkers: Wordt het nu toch een succes?

Marcel&Gijs trekt steeds meer kijkers

Marcel&Gijs trekt steeds meer kijkers. In het begin waren de kijkcijfers van het programma dramatisch in verhouding met Vandaag Inside. Waar vandaag inside meer dan een miljoen kijkers per dag trok, trok Marcel&Gijs nog niet eens een derde van deze cijfers. Nu ze een tijdje op de buis te zien zijn, zijn er steeds meer mensen die gaan kijken. Wordt het nu toch een succes?

Het begin van Marcel&Gijs

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman hebben vanaf het begin een lastige taak gekregen; de kijkers van Vandaag Inside tevreden houden. In het begin ging dit niet zo lekker. De heren begonnen met best goede kijkcijfers, maar de reacties op het programma waren erg wisselend. Vooral de kijkers van Media Inside konden de heren al waarderen, maar veel van de vaste kijkers van Vandaag Inside vonden het een rare verandering. 

Vanaf de eerste dag zijn de kijkcijfers alleen maar gedaald. Op een gegeven moment werd het zelfs zo erg dat ze de 300.000 kijkers nog maar net haalden. Voor een programma op SBS6 is dit een hele lage score. Vanaf het dieptepunt hebben ze een keerpunt gehad met de kijkcijfers. Deze week is bijvoorbeeld een bijzonder goede week geweest voor Marcel&Gijs. 

Hoe staat het er nu voor?

Voor Marcel&Gijs staat het er bijzonder goed voor. Op het moment halen ze rond de 500.000 kijkers. Deze hele week zijn de kijkcijfers al aan het stijgen. De hoogste kijkcijfers van deze week zijn tot nu toe van gisteren met 557.000 kijkers. De enige aflevering die het beter heeft gedaan, is de eerste. Deze heeft 611.000 kijkers getrokken. 

Het is al een flinke vooruitgang voor het programma. Ondanks dat dit ongeveer de helft van de kijkcijfers van Vandaag Inside zijn, is het een groot succes. Door de warmte en de aankomende zomervakantie wordt er ook minder tv gekeken, dus de kijkcijfers zijn best redelijk. Voor Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman is het nu helemaal een succes geworden, want na de paar afleveringen van Media Inside die ze nog gaan maken, krijgen ze een vaste baan bij SBS6. Marcel&Gijs wordt dan een wekelijks programma en blijft de vervanger voor Vandaag Inside tijdens de zomerstop. 

Kijken jullie naar Marcel&Gijs?