Marcel&Gijs heeft een nieuw dieptepunt bereikt: “Sander Schimmelpenninck was nooit een kijkcijfermagneet”

Marcel&Gijs heeft een nieuw dieptepunt bereikt

Marcel&Gijs heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Al vanaf het begin is de talkshow Marcel&Gijs geen succes geweest, maar het leek erop dat het eergisteren juist wel de goede kant op ging. Gisteren bleek direct dat dit niet het geval was. Tina Nijkamp, de oud-zenderbaas van SBS 6, laat op haar Instagram weten dat dit een nieuw dieptepunt voor Marcel&Gijs is geworden. 

Sander Schimmelpenninck is geen kijkcijfermagneet

In haar verhaal op Instagram kan Tina Nijkamp het ook niet laten om even uit te halen naar Sander Schimmelpenninck. Zo zegt ze: “Sander Schimmelpenninck was bij VI ook al nooit echt een kijkcijfermagneet”. Hier heeft ze ook gelijk in, want de beste man heeft het nieuwe kijkcijfer dieptepunt voor Marcel&Gijs bereikt. Het dieptepunt is vergelijkbaar met vorige week woensdag toen Jort Kelder de gast was. 

Tina geeft ook aan dat beide figuren een soort elitaire uitstraling hebben. Blijkbaar valt dit niet echt in de smaak bij de kijkers. Veel kijkers zijn dan ook afgehaakt tijdens het kijken. De gemiddelde hoeveelheid kijkers was 378.000. In verhouding met de maximale hoeveelheid kijkers van 817.000 is dit echt bijzonder slecht. Dit houdt in dat er ruim 400.000 mensen afgehaakt zijn. 

De oudere kijkers haken af

Voornamelijk de oudere kijkers vonden Marcel&Gijs van gisteren niet om aan te zien. In de doelgroep van 25-54 jaar scoorde de talkshow namelijk wel oké. Het kan best zijn dat de oudere kijkers deze aflevering met Sander Schimmelpenninck gewoon niet konden waarderen. 

Marcel en Gijs laagtepunt
Marcel&Gijs heeft een nieuw dieptepunt bereikt: “Sander Schimmelpenninck was nooit een kijkcijfermagneet” 3