Maarten van Rossem vreest voor zijn positie bij Slimste Mens: “Een keer per kwartier zeg ik drie zinnen”

Maarten van Rossem vreest voor zijn positie bij Slimste Mens

De Slimste Mens in Nederland kunnen we niet meer inbeelden zonder de grote brombeer Maarten van Rossem. Maarten van Rossem begint nu echter te vrezen voor zijn positie bij de Slimste Mens. Dit komt voornamelijk door de komst van Herman van der Zandt. Maarten van Rossem ziet het nog niet zien om samen met zijn grote vriend Philip Freriks op te stappen bij de Slimste Mens, maar hij begint er wel bang voor te worden. 

Herman van der Zandt als presentator bij de Slimste Mens

Herman van der Zandt kennen we natuurlijk vooral van de NOS en een bijproject bij Max, genaamd Met Het Mes Op Tafel, maar na 20 jaar heeft hij aangegeven hiermee te stoppen. Hij stopt bij de NOS en bij Omroep MAX om naar KRO-NCRV over te stappen. 

Het gerucht gaat nu dus rond dat Herman van der Zandt naar KRO-NCRV gelukt is met de belofte om de Slimste Mens te mogen presenteren. Hierin zal hij dan de rol van Philip Freriks overnemen als presentator. Als Freriks vervangen wordt, is de kans aanwezig dat Van Rossem ook de deur gewezen wordt. 

Maarten van Rossem over het vertrek bij de Slimste Mens

Maarten van Rossem ziet het nog niet zo zitten om te vertrekken bij de Slimste Mens. “Ja, ik zag op Twitter dat Van der Zandt overstapt naar de KRO-NCRV. Ik zou zeggen: bij deze speculatie moet ik constateren dat wij allebei nog leven en dat wij voorlopig niet van plan zijn om op te houden met leven”, aldus Maarten van Rossem. 

Van Rossem is van mening dat hij en Freriks nog lang door kunnen gaan. “Als deze waarnemers een beetje serieus nadenken, dan zien ze toch wel in dat mijn functie bij De Slimste Mens feitelijk nog dertig jaar vervuld kan worden door mijzelf. Ik zit gewoon in een stoel en een keer per kwartier zeg ik drie zinnen, dus dat is te doen, desnoods met een zuurstofflesje achter de stoel. Philip is gezond, die is niet zo dik als ik, die wandelt veel en is nog in topconditie.”.