Maan de Steenwinkel doet een boekje open over haar drugsgebruik: “Ik hoef dan nergens aan te denken”

Maan de Steenwinkel doet een boekje open over haar drugsgebruik

Maan de Steenwinkel doet een boekje open over haar drugsgebruik. Sinds Maan een relatie met de Goldband-zanger Karel Gerlach heeft gekregen, vindt ze het niet erg om een snuifje hier en een pilletje daar te nemen. Haar vriend vindt het niet erg om hier eerlijk over te zijn, maar tot nu toe heeft Maan zich hier nog nooit over laten horen. Maan staat samen met haar vriend op de cover van de Vogue en tijdens het interview heeft ze hier meer over laten horen. 

Goldband en drugsgebruik

Goldband moet nu voorzichtig zijn met hun openbare drugsgebruik, maar de zangers zijn er nog wel eerlijk over. Een tijdje geleden is er een video gedeeld van een andere Goldband-zanger Milo Driessen die een lijntje tijdens een optreden aan het snuiven is. Ondanks dat de band het normaal vindt om drugs te gebruiken, zijn ze na dit incident een stuk voorzichtiger geworden. 

Karel Gerlach, de vriend van Maan, wil er echter niet geheimzinnig over doen. Hierdoor vindt Maan het blijkbaar ook niet erg meer om een boekje open te doen over haar drugsgebruik. Ze laat weten dat ze zich regelmatig laat gaan. Wat ze precies voor drugs gebruikt, laat ze natuurlijk niet weten. 

Drugs om nergens aan te denken

Maan laat in het interview duidelijk weten waarom ze drugs gebruikt: “Het is één van de weinige momenten waarop ik helemaal nergens aan hoef te denken”. Ze vindt het echter niet prettig als anderen haar in het openbaar onder invloed zien. Daarom zegt ze uit te kijken met haar drugsgebruik. Als ze wat verder heen is, maakt haar dit minder uit. Zo zegt ze: “Ik denk ook wel eens: Lekker boeiend, dit is mijn vrije tijd. Dan zien de mensen het maar”. 

Haar vriend laat weten dat het hem niet uitmaakt als hij herkend wordt terwijl hij drugs gebruikt. “Als ik dronken ben of iets gebruikt heb, maakt alles me veel minder uit”, zegt hij, “Het interesseert me dan niet meer of ik herkend wordt en wat de mening van de mensen is”. Samen zijn ze wel het ideale slechte voorbeeld voor de jeugd.