Krijgt André Hazes naast leerplicht nu ook een plagiaat rechtszaak?

Krijgt André Hazes naast leerplicht nu ook een plagiaat rechtszaak?

Krijgt André Hazes naast leerplicht nu ook een plagiaat rechtszaak? André Hazes is de laatste tijd druk bezig met het uitbrengen van nieuwe muziek. Het eerste nummer dat de beste man heeft uitgebracht lijkt alleen bijzonder veel op een nummer van een Engelse artiest. Zal André Hazes nu naast een gefaalde comeback en een leerplicht rechtszaak ook te maken krijgen met plagiaat?

Het nieuwe nummer van Hazes over fouten in zijn leven

Hazes heeft deze week een nieuw nummer uitgebracht genaamd ‘Als Je Wil Dat Ik Je Man Ben’. Dit nummer gaat over alles wat hij al in zijn leven mee heeft gemaakt en de fouten die hij heeft gemaakt. Het lijkt ook een beetje een nummer te zijn waarin hij zijn ex af probeert te snauwen. Tot nu toe zijn de nummers die hij voor zijn nieuwe plaat uitbrengt nog niet zo’n succes. Het is maar de vraag of dit nummer een succes gaat worden. 

‘Deel van Mij’ lijkt op dit nummer

Het nummer dat André Hazes eerder al uitgebracht had, genaamd ‘Deel van Mij’ lijkt erg veel op een nummer van een Engelstalige artiest. Veel mensen vinden het nummer te veel lijken op ‘Fire’ van Gavin DeGraw. Als je naar beide nummer luistert, kun je duidelijk de overeenkomsten horen. Het begin is nog niet zo duidelijk, maar als je bij het refrein komt, beginnen de nummers verdacht veel op elkaar te lijken. 

Het is niet duidelijk of Gavin DeGraw er wat mee wil doen, maar als hij dit wel wil, kan het nog best wel eens uitlopen tot een flinke rechtszaak. Plagiaat wordt altijd zwaar opgepakt, dus de kans is groot dat als het uitloopt tot een zaak dat André Hazes hier een flinke prijs voor heeft te betalen. Luister maar voor jezelf.