Kees van der Spek is helemaal klaar met Mediacourant: “Ik wil hem wel eens spreken!”

Kees van der Spek is helemaal klaar met Mediacourant

Kees van der Spek is woedend op de Mediacourant, een online roddelblad. De Mediacourant heeft een artikel over hem geplaatst waarin de woorden van Kees compleet uit context getrokken worden. Hij kan dit niet waarderen, dus heeft hij er op Instagram wat over geplaatst. In een woedend bericht vertelt Van der Spek hoe klaar hij hiermee is. 

Uit context getrokken

Eigenlijk iedereen weet wel dat roddelbladen regelmatig iets uit context trekken. Niet alleen de Mediacourant doet dit, maar ook wij maken ons hier regelmatig schuldig aan. Om meer lezers te trekken, is dit natuurlijk een goede tactiek, maar de mensen die dit soort dingen zeggen kunnen het meestal niet waarderen. Ook dit keer is dat het geval met Kees van der Spek. 

Kees van der Spek exposet de Mediacourant

Kees van der Spek laat in het bericht weten hoe hij dit soort artikelen van de Mediacourant ziet: “Bob Willer, de man achter de Mediacourant (een soort incrowd roddelblaadje voor de tv-wereld) weet van niets nog minder te maken. De kunst van het uit z’n verband rukken van compleet irrelevante geruchtjes voorbij. Die Bob Willer jaagt inmiddels half Hilversum tegen zich in het harnas door werkelijk álles in de afzeikmodus samen te vatten uit andere pers”. Kortom, hij is er absoluut niet blij mee dat hij zo neergezet wordt. 

Hierna vervolgt Van der Spek met een soort bedreiging: “Maar hij geeft zelf nimmer commentaar. Een soort anoniem negatief orakel. Woont hij nou in Thailand of Spanje of gewoon in Almere? Ik wil hem weleens spreken! Dm me maar.”. Zal de misdaadjournalist hem direct opzoeken en de problemen uit willen praten? Het lijkt mij niet dat Bob Willer hierop zit te wachten. 

Volgers van Kees van der Spek reageren

De volgers van Kees van der Spek reageren niet echt onder de indruk. Zo wordt er gereageerd: “Daar staat een man zoals jij Kees toch ver boven? Er zijn wel ergere dingen en bovendien is Nikkie ook heeeel irritant” en “Bob was vroeger, toen het nog een ouderwetse weblog was met positieve aandacht voor programma’s, nog wel aanspreekbaar en leuk. Sinds 5 jaar is ie compleet van het padje af maar weet zelf ook: negativiteit scoort.”.