Johan Derksen schaamt zich dat hij Nederlander is: ‘nooit meer serieus nemen’

Johan Derksen schaamt zich dat hij Nederlander is: 'nooit meer serieus nemen'

Johan Derksen schaamt zich dat hij Nederlander is tijdens het Eurovisie Songfestival en dat zijn we helemaal met hem eens. Wat een zooitje. Het nummer waar Nederland dit jaar mee gaat optreden komt vandaag nog uit, maar de artiesten alleen al zijn verschrikkelijk genoeg.

Fragment songfestivalnummer

In de uitzending van Vandaag Inside van gisteren kwam een fragment voorbij dat Mia Nicolai en Dion Cooper op Instagram hadden gedeeld. Het was een kort fragment waar wel wat geluid onder zat, maar wat nog niks te maken had met het uiteindelijke nummer.

Johan Derksen schaamt zich dat hij Nederlander is

Hilarisch genoeg reageert Johan Derksen daarop: “Dit nummer grijpt je meteen bij de strot. De periode dat het songfestival speelt, schaam ik me altijd dat ik Nederlander ben. Kijk, als Duncan kan winnen met dat gepiep en dat gezemel, dan moet je nooit meer iets serieus nemen.” Hét tijdperk om je als Nederlander te schamen is toch zeker wel die tijdens het Eurovisie Songfestival.

‘Wat een zeik nummer’

“Wat een zeik nummer, joh. Dat heeft niks met muziek te maken”, vervolgt Johan Derksen. Daar sluiten we ons volledig bij aan. Al hebben we met Duncan vreemd genoeg het songfestival gewonnen. Dat zegt wel iets over de standaard van het evenement. Verschrikkelijk dus.