Joël Beukers gaat politieke carrière beginnen: “Ik ga hier werk van maken”

Joël Beukers gaat politieke carrière beginnen

Joël Beukers gaat politieke carrière beginnen. Net als Jan Roos is Joël Beukers fel tegen de nieuwe regelgeving over het alcoholgebruik. Beukers heeft altijd een sterke mening en windt er geen doekjes omheen. Nu de staatssecretaris een nieuwe wetgeving er doorheen wil drukken, is het de bedoeling dat we geen alcohol meer kunnen krijgen in sportkantines. Joël zegt er werk van te gaan maken, dus het kan best zijn dat hij in de toekomst een politieke carrière gaat overwegen. 

Alcohol is slecht voor je

De reden waarom er geen alcohol meer in de sportkantines geserveerd mag worden, is natuurlijk omdat alcohol slecht voor je is. Iedereen weet dat dit het geval is, maar waarom bestaat alcohol dan nog? Mensen vinden het leuk en lekker om te drinken. Als we in een land leven waarin je eigen keuzes mag maken, is het wel zo prettig als we dit ook daadwerkelijk kunnen doen. 

Joël Beukers zegt dit ook. “Ik bepaal zelf wel of ik mijn lever ga vergiftigen of niet”, zegt Joël, “Ik ben het er helemaal mee eens dat alcohol het slechtste is wat je kan doen, maar toch vinden we het af en toe wel lekker om helemaal uit onze plaat te gaan. Ik bepaal dan zelf wel of ik mijn dingen online bestel of ‘s avonds laat”. 

Joël Beukers in de politiek

Joël zegt dat als het zo doorgaat dat hij er werk van gaat maken. Zo laat hij weten: “Het slaat natuurlijk weer helemaal nergens op. En ander ga ik er werk van maken. Op de een of de andere manier; ik ben er nu al mee bezig”. Hierna vervolgt hij met een soort dreigement voor de regering: “Anders gaat er een heel groeileger naar Den Haag komen”. 

Filosoof Joël Beukers

Joël Beukers vindt het blijkbaar ook leuk om filosofisch te doen. “We gaan zo met dit land, waarvan ik dacht dat we de meeste vrijheid hadden in de westerse samenleving, naar het land met de meeste regels. Dat vind ik wel erg jammer”. Ook zegt hij er zelf niet zoveel last van te hebben: “Als het me te veel wordt, ga ik gewoon naar een ander land. Dan moet ik ook minder belasting betalen”. 

Heeft Joël Beukers gelijk?