Jan Roos wordt opvolger van Mark Rutte

Jan Roos wordt opvolger van Mark Rutte

Nu Mark Rutte opstapt, staat de hele politiek op zijn kop. Dit is het ideale moment voor Jan Roos om in te stappen en zichzelf verkiesbaar te stellen. Op Twitter vraagt Jan aan zijn volgers of hij zich weer verkiesbaar moet stellen. Een grote meerderheid is het hiermee eens. Misschien krijgt Jan Roos de kans om de politieke fouten van Mark Rutte recht te zetten. Zal hij tijdens een tweede poging in de politiek wel succes hebben?

Jan Roos in de politiek

Jan Roos is een tijdje geleden een politieke carrière begonnen. Hij begon in 2016 als lijsttrekker voor de politieke partij Voor Nederland (VNL), maar dit heeft niet heel lang geduurd, want hij stapte in 2017 weer op vanwege teleurstellend resultaat. Hij kreeg het niet voor elkaar om een zetel te behalen in de Tweede Kamer. In 2019 is Jan Roos een tijdje lid geweest van Forum voor Democratie, maar dit lidmaatschap heeft hij binnen een jaar al opgezegd. 

Ondanks dat de loopbaan van Jan in de politiek niet lang of succesvol is geweest, betekent dit niet dat hij geen comeback kan maken. Ondanks dat Jan soms een beetje grof uit de hoek kan komen, kan hij het benodigde contrast bieden dat de linkse Tweede Kamer nodig heeft. Misschien kan hij in de toekomst de fouten van Mark Rutte wel weer rechtzetten. 

Een rechtse blik op de linkse fouten

De Tweede Kamer bestaat voor het grootste gedeelte uit linkse partijen. Op zich hoeft dit geen probleem te vormen, maar op de manier waarop het er nu uitziet, is het wel een probleem. Hierdoor kunnen coalities, zoals Rutte IV ontstaan die gedoemd zijn om te falen. 

Jan heeft natuurlijk nog niet gezegd of hij daadwerkelijk de politiek in gaat. Dit laat hij voor de rest nog in het midden. We gaan zien of hij het door gaat zetten, maar het zal wel een goede stunt zijn. Misschien zet Roddelpraat dan niet alleen de Showbizz wereld op zijn kop, maar ook de politiek. Alleen de toekomst gaat ons dit vertellen. 

Jan Roos politiek
Jan Roos wordt opvolger van Mark Rutte 3