Jan Roos: Trek de stekker uit Op1

Jan Roos: Trek de stekker uit Op1

De talkshow Op1 komt niet veel verder dan een schoolkrantniveau. Dat heeft vooral met de presentatoren te maken. Ze zijn verre van kritisch, niet goed ingelezen, snappen niet wanneer ze moeten doorvragen en doen precies wat er gevraagd wordt qua standpunt innemen. Het is eigenlijk een soort parodie op een serieus praatprogramma.

Trek de stekker uit Op1

Hoogtepunt van het allerlaagste dieptepunt was wel het optreden van Giovanca. De prachtige zangeres is vooral prachtig en zangeres, maar journalistiek was het niet om aan te zien/horen. Ze zat daar vraagjes van haar papiertje op te lezen en had het steeds over haar gevoel. Ze zat daar om mensen aan de tand te voelen, alleen dat durfde of kon ze niet. 

Verder hebben we natuurlijk Sander Schimmelpenninck gehad die zijn grote bek op social media niet kon waarmaken voor de camera. Hij was op zijn zachts gezegd nogal flets. Daarnaast zitten er nogal wat usual suspects van diverse omroepen en wordt er vooral geselecteerd op diversiteit en niet op kwaliteit.

Al die voorspellingen van die klimaatalarmisten komen niet uit

Gisteren werd bekend dat BNN-Vara zich uit de show terugtrekt. Ze vinden de werkomgeving onveilig. Dat is tegenwoordig de nieuwe term als linkse mensen hun gelijk niet krijgen. Dan is er sprake van een onveilige situatie. Het zijn net kleine kinderen die in het gangpad van de supermarkt op de grond liggen te krijsen dat ze geen zak snoep van hun ouders mogen. Zo’n kind gaat nu zeggen als ie een beetje tegengas krijgt dat het onveilig is. 

Enfin, ze stappen eruit en dat is maar goed ook. Want door dit gepiep van ze kregen we een kijkje in de keuken van de linkse omroep. Ze wilden niet dat Richard de Mos als gast zou komen nadat hij was vrijgesproken van allerlei onzin om hem zijn werk als grootste partij van Den Haag moeilijk te maken. 

Ze wilden hem niet aan de Op1-tafel omdat hij “te rechts” is. En dat zou dan een journalistiek programma moeten zijn. Waar mensen worden afgewezen op hun politieke kleur. Dat is nou precies de reden dat de NPO ten onder gaat. Het is allemaal hetzelfde, met dezelfde onderwerpen en dezelfde gasten. Ze kunnen beter de stekker uit Op1 trekken, maar beter zou zijn om de hele publieke omroep af te schaffen.