Jan Roos: Tim den Besten is een racist

Jan Roos: Tim den Besten is een racist

Kent u Tim den Besten? Als u geluk heeft antwoord u met een ferme neen. Voor de mensen die deze knul wel kennen volgt namelijk vrijwel altijd de opmerking dat het een bijzonder irritant personage is. Hij is zo’n type waarvan je je afvraagt hoe hij een baan heeft gekregen in de televisiewereld. Ja, hij is enthousiast. Maar dat is de vrouw van de melkboer ook en die blijft ons goddank ook op de buis bespaard.

Tim den Besten is een racist

Als jij zijn programma’s nooit hebt gezien ken je hem wellicht van iets anders. Hij is naast presentator professioneel homo. Dat zijn mensen die steeds roepen dat ze heel normaal zijn, maar zich wel laten uitnodigen als ze ergens de gay kunnen uithangen. Zo deed Tim mee met de presentatie van de Gaypride. Dat is een botentocht door de grachten van Amsterdam waar men strijdt voor homorechten, terwijl die in ons land in de grondwet zijn verankerd. 

Ook roepen ze dat het heel normaal is terwijl ze tegen een opblaaspik van een meter of zes staan aan te rijden in een lerenbroek zonder kont. Enfin, daar deed hij dus waar hij heel goed in is, de nicht uithangen. Hij stond te kirren als een schoolmeisje en opeens zag hij een vriend op een boot. De beste man heette Nicolaas en dus zong Den Besten ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’. Totaal onschuldig zou je zeggen.

Enfin, daar deed hij dus waar hij heel goed in is, de nicht uithangen

De volgende dag bleek dat Tim kritiek had gekregen. Hij had een Sinterklaasliedje gezongen en dus werd hij door zijn linkse vrienden van racisme beschuldigd. Dat hij werkelijk niets racistisch had gezegd maakt bij die lui niet uit. Overigens zijn het vrijwel altijd blanken die er een probleem van maken. 

Wat doet die Den Besten? Die gaat op radio1 toch een potje zitten janken. Hij was onverstaanbaar overstuur met zijn gehuil over dat ie er zo’n spijt van had. En dat hij altijd aan de goede kant heeft gestaan. En dat hij echt geen racist is. Het was treurig om te zien wat die jongen zichzelf aandeed. En vandaag lees ik het verhaal dat ie bij een showtje waar hij te gast was gelijk tegen een donkere zangeres, die daar ook was, zei dat hij echt geen racist is. Ik moet Tim even vertellen dat iemand aanspreken op zijn huidskleur de basis van racisme is.