Jan Roos: Thijs Zeeman is een niks

Jan Roos: Thijs Zeeman is een niks

Ik las een stukje waarin Thijs Zeeman een grote broek aantrok en tv-columniste Angela de Jong van leugens beschuldigde. Thijs Zeeman is één van ’s lands allergrootste flapdrollen die op de buis is. En werkelijk niemand weet waarom hij die plek heeft gekregen, want bijzonder veel kan hij niet. Niet alleen is zijn manier van doen en praten bijzonder irritant, zijn uitstraling en uiterlijk hebben de charme van een natgeregend Ikea kastje langs de kant van de weg.

Thijs Zeeman is een niks

Ik weet nog dat hij de PowNed redactie kwam oplopen. Weesie (walgelijke man) kon geen mensen vinden die voor de toen nog brutale omroep wilden werken en dus werden alle types met ambitie van de Amsterdamse stadzender AT5 een kluif voorgehouden. Zeeman was er eentje van, maar wat opviel was dat hij gelijk met een hele grote smoel kwam vertellen hoe het allemaal moest. Hij kon er werkelijk geen reet van en ik kan me niet herinneren dat er een filmpje van hem werd uitgezonden. De man had niets. Nou ja, die grote bek op de redactie. Alleen voor de camera bakte hij er niks van.

Wekenlang deed ie vrijwel niets totdat Willem Holleeder vrijkwam

Omdat hij er toch was hebben ze hem maar gebombardeerd tot de misdaadverslaggever. Vooral omdat hij dat zelf heel graag wilde en zijn grote voorbeeld Peter R de Vries was. Wekenlang deed ie vrijwel niets totdat Willem Holleeder vrijkwam. Thijs zou hem wel eens als eerst op camera krijgen en ondervragen. Iedereen bij de omroep was blij met deze ambitie omdat we dan een tijdje van zijn irritante aanwezigheid af waren. Hij kreeg de slechtste cameraman mee en veel plezier. 

Die nutteloze flapdrol had toch maar mooi een enorme scoop binnengehaald

Na drie dagen had ie beet. Hij kwam De Neus tegen in een bar waar de beroepscrimineel vaak kwam. Zeeman kwam de redactie oprennen. “Ik heb hem! Ik heb hem!”, schreeuwde hij het uit. Iedereen was onder de indruk. Die nutteloze flapdrol had toch maar mooi een enorme scoop binnengehaald. Wij hadden mooi de eerste beelden van Holleeder. We gingen allemaal om hem heen staan om als eerste de confrontatie te kunnen zien. Alleen er waren geen beelden. Er was niks. Thijs durfde namelijk niets te vragen en de cameraman had niets gefilmd. Ik heb nog nooit iemand zo uitgelachen.