Jan Roos: Sander Schimmelpenninck trekt Roddelpraat voor de rechter

Jan Roos: Sander Schimmelpenninck trekt Roddelpraat voor de rechter

Als een wilde gek is Sander Schimmelpenninck om zich heen aan het slaan op Twitter. Het is aandoenlijk om te zien. De man die dagelijks zijn gif uitstrooit over mensen waar hij een hekel aan heeft speelt nu het slachtoffer na onze afgelopen uitzending. Dat maakt het vermakelijk, maar geeft ook een inkijkje in het verwarde brein van deze nep graaf.

Sander Schimmelpenninck trekt Roddelpraat voor de rechter

Zo had hij ook een rolletje in een documentaire over online haat, terwijl ik werkelijk niemand ken die meer haat verspreidt op Twitter dan Sandertje. In dat filmpje deed hij heel zielig over wat hij over zich heen krijgt op social media. Alsof een pyromaan praat over zijn angst voor vuur. Alles en iedereen is domrechts, een fascist of nazi als ze niet vinden wat hij vindt. 

Wat overigens erg grappig is, want andersdenkenden structureel wegzetten als minderwaardig, oproepen tot een gevangenisstraf wegens die mening (zoals hij deed in de podcast met Jaap zonder Nek over mij) of het oproepen tot cancelen is nou juist wat fascisten fascistisch maakt. Het verschil tussen Antifa (anti-fascisten) en de SA (Strumabteilung) is dat de laatste wat vaker onder de douche gingen, verder dezelfde manier van doen. Het is allemaal zo hypocriet als de pest.

Alles en iedereen is domrechts, een fascist of nazi als ze niet vinden wat hij vindt

Enfin, Schimmelpenninck was heel erg boos omdat ik even de familiegeschiedenis schetste in Roddelpraat. Nu is ons programma satire en mag in humor overdreven worden of zelfs dingen verzonnen, over de in de adelstand verheven Tukkers is veel waar wat gezegd werd. Juist daarom is het zo enig dat hun huidige nazaat zich opwerpt als het morele kompas van het land. 

Hij heeft nu gedreigd om ons voor het gerecht te slepen wegens laster en smaad. Dat lijkt mij een bijzondere stap, want dan moet ik in de rechtbank aan de hand van de geschiedenis elke beschuldiging aan het adres van de Schimmelpenninckjes laten bevestigen. Dat lijkt me nou niet echt wat je wil als je anderen dagelijks de maat neemt. We wachten af.