Jan Roos: Sander Schimmelpenninck is voetsoldaat van de macht

Jan Roos: Sander Schimmelpenninck is voetsoldaat van de macht

Gisteren zat Sander Schimmelpenninck bij Renze Klamer tegenover Fidan Ekiz, de ex van Wierd Duk. De haatkabouter had weer een enorme grote waffel over wie er allemaal niet deugt. Een van de mensen die dit enge kereltje altijd op de korrel heeft is dus Wierd Duk, de journalist van de Telegraaf. Hij noemt hem structureel extreemrechts, domrechts, fascist en een slechte journalist. Dat komt, aldus Sandertje, omdat Wierd alleen maar mensen aan het woord laat waar Wierd het mee eens is. Ook beschuldigt hij hem tussen neus en lippen door van laster.

Sander Schimmelpenninck is voetsoldaat van de macht

Schimmelpenninck is alles dat hij een ander verwijt. Hij is een extremist, radicaal, een lasteraar, heeft altijd gelijk en luistert naar niemand anders. En hij wil andersdenkenden het liefste laten opsluiten. Dat heeft hij meerdere keren gewoon uitgesproken of op Twitter gezet. Dat zou je met gemak fascisme kunnen noemen. Maar dit stuk stront krijgt gewoon iedere keer weer een podium om zijn gif te verspreiden.

Dat zou je met gemak fascisme kunnen noemen

Als Schimmelpenninck rechts zou zijn en zou doen wat hij nu doet hadden we nooit van hem gehoord. Hij was overal gecanceld, werd nergens uitgenodigd, mocht niets schrijven in kranten, spelen in commercials, constant geïnterviewd worden, opgehemeld zijn of überhaupt serieus genomen. 

Ze zouden hem een doorgeslagen extreemrechtse gek noemen, die als een wilde dolle hond om zich heen slaat. Hij zou een gevaar worden genoemd en de geheime dienst zou op hem letten. Alleen nu mag hij dat in alle rust doen, want de deugers gebruiken hem als hun stormram om iedereen die ze niet mogen aan te vallen. Sander is hun pittbull, van één meter zestig, die zich onveilig op straat voelt.