Jan Roos: Rioolrat Sander Schimmelpenninck

Jan Roos: Rioolrat Sander Schimmelpenninck

Je hebt aan beide kanten van het politieke spectrum radicalen. Het verschil is alleen dat de rechtsradicalen op één hand te tellen zijn maar de overheid ons toch vaak voor hen waarschuwt, terwijl de linksradicalen niet alleen met een gigantische hoeveelheid de samenleving destabiliseren, ze krijgen in de mainstreammedia alle ruimte voor hun gevaarlijke retoriek en worden niet als bedreiging gezien.

Rioolrat Sander Schimmelpenninck

Een kleine greep van wat extreemlinks onder andere heeft uitgevoerd in ons land: premierskandidaat Fortuyn vermoord, een aanslag op Tweede Kamerlid Hans Janmaat (waar zijn vrouw ernstig gewond raakte) en een aanslag op het huis van staatssecretaris Aad Kosto. 

Je zou zeggen dat deze antidemocratische stroming de volle aandacht heeft van onze veiligheidsdiensten. Maar dat is niet zo. Elk jaar wordt ons door de AIVD weer verteld dat extreemrechts een enorm gevaar is, terwijl die nog nooit een aanslag hebben gepleegd. Over extreemlinks hoor je nooit wat, terwijl bijvoorbeeld GroenLinks een club is waar terroristen in de leiding van de partij zitten.

Elk jaar wordt ons door de AIVD verteld dat extreemrechts een enorm gevaar is, terwijl die nog nooit een aanslag hebben gepleegd

Niet alleen de overheid knijpt een oogje dicht voor linksradicalen, ook de mainstream media zijn dol op dit soort lui. Kijk maar eens naar de positie van Sander Schimmelpenninck. Die haatsmurf krijgt werkelijk overal alle ruimte om zijn politieke tegenstanders (dat is iedereen die niet heel links is) te besmeuren, maar vooral om zijn antidemocratische bagger te verspreiden. 

In zijn podcast werd al eens opgeroepen om mij een jaar in de gevangenis te gooien vanwege mijn uitspraken. Maar het allerergste is zijn strijd tegen het zogenaamde riool van de social media. Deze week schreef hij wederom een column in de Volkskrant waarin hij opriep om “de putdeksel op het riool” te laten, waarmee hij doelde op het uitnodigen van mensen waar hij het niet mee eens is in de mainstream media. Een regelrechte oproep tot censuur. 

Maar wat nog het ergste is is dat Schimmelpenninck zelf een van de grootste ratten van dat riool is. Hij scheldt iedereen uit, polariseert als de pest, slaat om zich heen als een gestoorde gek en noemt alles en iedereen fascist. Dat nota bene dit stuk stront stukjes mag tikken in een dagblad over dat de social media verziekt wordt door radicalen is naast ziekelijk hypocriet ook direct het voorbeeld van het toestaan van extreemlinkse oproepen om anderen het zwijgen op te leggen. Desnoods met geweld.