Jan Roos: Op vakantie

Jan Roos: Op vakantie

Dit is mijn laatste stukje voor de vakantie. Ik ga twee weken weg met mijn gezin naar de warmte. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten op het moment dat het vliegtuig richting Zuid-Europa vertrekt. Weg van dit verschrikkelijk pest weer, even helemaal niks aan mijn hoofd en genieten van eten en elkaar.

Op vakantie

Als ik eerlijk ben vind ik het ook niet erg om even uit het maatschappelijke debat te stappen. Ik zal ook zo min mogelijk op social media zitten en nog minder naar de gewone media kijken. Want het is allemaal kommer en kwel. En daar ben ik een beetje klaar mee. Als het vier dagen warm is in de zomer vergaat de wereld, als het een maand koud en nat is hoor je ze niet. Maar dan is het opeens verschrikkelijk dat het veertig graden in Madrid is. Alleen het is altijd veertig graden in Madrid in de zomer. Of dan zijn alle bosbranden het gevolg van opwarming van de aarde, terwijl die zijn aangestoken. En vuur was in mijn jeugd al niet te combineren met een droge natuur, maar nu is het opeens onderdeel van de klimaatverandering.

Maar dan is het opeens verschrikkelijk dat het veertig graden in Madrid is

Ik ben het gewoon zat. Al dat gelieg en gedraai. Als je nu alweer ziet dat Frans Timmermans, de vleesgeworden leugen en bedrog, op 27 zetels wordt gepeild dan vraag ik me af waar we straks uitkomen. Als hij de premier wordt zal dit land verder worden overspoeld met klimaatgeleuter en woke-gedram. Nog meer dan nu. Het wordt er allemaal niet leuker op en daarom ga ik me even heerlijk afsluiten op een warm eiland. Tot over een week of twee.