Jan Roos: Niels van Baarlen is goedkope klusjesman van John de Mol

Jan Roos: Niels van Baarlen is goedkope klusjesman van John de Mol

Je hebt op het Mediapark weinig talenten, meer werkpaarden. Dat zijn mensen die heel erg hard hun best doen om in de schijnwerpers te blijven of te komen. BN’erschap is voor veel van die mensen de heilige graal. Dan heb je ook nog de anuslikkers. Dat zijn de mensen die ver boven eigen kunnen een baantje hebben weten te bemachtigen en door veel gelik en geslijm bij de juiste mensen die weten te behouden. De twee oude lachzakken van Edwin Evers, Niels van Baarlen en Rick Romijn, zijn daar twee prima voorbeelden van.

Niels van Baarlen is goedkope klusjesman van John de Mol

Deze mannen zijn sidekicks. Dat betekent dat je steeds heel hard moet lachen om de presentator en af en toe een balletje mag opgooien die hij dan in het doel kopt. Het is een onderdanige ondankbare taak, want echt leuk mag je nooit zijn. Je bent immers tweede of derde viool. 

Niels en Rick hebben het naar boven likken en naar beneden trappen tot een ware kunst gemaakt. Ze likten eerst de billen van Evers, toen van Wilfred Genee en nu van Tim Klijn. Je merkt al dat ze steeds verder degraderen qua anus. Maar er is één poepertje die ze structureel soppen en dat is natuurlijk van de grote baas, John de Mol. Daarom houden ze ook hun domme baantje.

Dat zou je met gemak fascisme kunnen noemen

Als jouw taak De Mol pleasen is dan heb je vaak corvee. Dan moet je steeds mensen aanvallen die door meester John niet erg worden gemogen omdat zij kritiek hebben op zijn doen en laten. Niels was dit keer aan de beurt. “Dat is wat die Angela de Jong natuurlijk ook doet. 

Achter die pen is het heel makkelijk om maar over alles te schrijven dat het k*t is, maar zij durft ook Peter Gillis niet onder ogen te komen.” Dat vieze klusje doet ie dan maar even. Ondanks dat Peter Gillis een crimineel is die vrouwen slaat neemt hij het voor hem op omdat De Mol dat graag wil. Angela de Jong heeft kritiek op Talpa en hun Massa is Kassa, dus dan gaat Van Baarlen tegen haar te keer op de radio. En dan anderen laf noemen. Je moet maar durven.