Jan Roos: Marije Knevel is een ongelofelijke zeurkous

Jan Roos: Marije Knevel is een ongelofelijke zeurkous

In juiceland is er een nieuwe term en dat is nepo-baby. Dat zijn kinderen van BN’ers die door hun ouders aan een showbizzloopbaan worden geholpen. Het stikt ervan in Hilversum en het bulkt ervan op de podia. Je hebt voorbeelden van mensen die wat kunnen, zoals de dochter van Linda de Mol, en je hebt voorbeelden van nietskunners, zoals de zoon van Wendy van Dijk. De overeenkomst is dat papa en/of mama structureel een handje helpen om hun leven in de spotlights mogelijk te maken.

Marije Knevel is een ongelofelijke zeurkous

Dan zijn er ook nog nepo-baby’s waar geen hond ooit van gehoord heeft, zoals Marije Knevel. Zij is de dochter van EO-paus Andries Knevel. Ze is journalist en noemt zichzelf zinfluencer. Nu is de term influencer al redelijk irritant, maar als je daar nou ook nog eens een woordgrapje van maakt is bij mij de pis al lauw. 

Ze zit ook als deskundig (van wat?) aan de desk bij Shownieuws. Waar haar vader dagelijks bij de Evangelische Omroep het woord van god zat te verspreiden moet zij het dus doen met een mening geven over allerlei BN’ertjes en ander oninteressant gespuis. Een beetje zoals wij doen, alleen dan met een hoop poeha. 

In de peilingen werd het aantal zetels meer dan gehalveerd

Ze zat van de week weer aan de desk daar met allemaal slap geleuter totdat er een filmpje werd ingestart van een jolige verslaggever van De Telegraaf. De jongen wilde een beetje stoer doen en begon zijn item over dikke mensen dat het oog ook wel wat wil. En daarna kreeg je een berg foxpopjes en klaar. Marije sprong uit haar vel. 

“Wat is het idee erachter? Zorgen dat mensen die ‘dik’ zijn zich slecht voelen over zichzelf waardoor hulp vragen nog moeilijker is? De beeldvorming van mensen beïnvloeden dat dikke mensen niet aantrekkelijk zijn? Dikke mensen wegzetten als ‘niet prettig voor het oog’? “Kan hier zo boos om worden. Wees je bewust van de impact die je kunt hebben, Telegraaf.” Ik word hier nou zo verdrietig van. 

Dikke mensen zijn over het algemeen gewoon lelijk. Ik ben zelf ook veel te dik en zag er echt beter uit toen ik 20 kilo minder woog. En naast lelijk zien ze er ook ongezond uit, wat goed kan kloppen want dat is een te hoog BMI voor je. Dat nou al gedaan moet worden dat fatso’s ook een beschermd diersoort zijn gaat mij veel te ver. Die papzakken doen het allemaal zichzelf aan.