Jan Roos: Marc van der Linden vs Yvonne Coldeweijer 

Jan Roos: Marc van der Linden vs Yvonne Coldeweijer 

Jaren geleden gooide ik er een keer een Tweet uit over Marc van der Linden. Ik schreef dat hij bij RTL Boulevard was ontslagen omdat hij vaak zo stoned was dat hij niet meer uit zijn woorden kwam op de buis. Het gebruikelijke gebeurde natuurlijk. Marc dreigde me voor de rechtbank te slepen voor laster en smaad, John de Mol liet Wilfred Genee weten dat ik niet meer welkom was als barman in zijn geflopte Café Hendriks en Genee en het werd door RTL met klem ontkend. 

Marc van der Linden vs Yvonne Coldeweijer

Het grappige werd nog dat de bron Peter R de Vries was, een collega van Van der Linden, die dit over de royaltydeskundige vertelde aan een klant van zijn zoon Royce, die het weer aan mij verteld. Toen ik de bron kenbaar maakte in een pilot bij Genee dreigde ook De Vries met een rechtszaak. Van beide heren natuurlijk nooit meer iets gehoord. Niet zo gek natuurlijk, want het was de waarheid. 

Over Marc van der Linden kunnen we kort zijn, die heeft als een goede junk betaamt overal zijn eigen glazen ingegooid. Wilfred was ook boos op mij door die tweet. Hij zei dat ik niet meer houdbaar was voor zijn programma omdat ik uit de school was geklapt over iets intern in de televisiewereld en dat De Mol mij nu niet meer vertrouwde. Wat een ironie dat ik met Roddelpraat de televisiewereld en De Mol meer pijn heb gedaan dan als ik daar een baantje had gekregen.

Over Marc van de Linden kunnen we kort zijn, die heeft als een goede junk betaamt overal zijn eigen glazen ingegooid

Vandaag de dag slijt Marc zijn dagen met warrige slecht geschreven boze teksten over Yvonne Coldeweijer te tikken. Zo ook gisteren op Instragram: “Geluksmoment: als onbezoldigd beroepsleugenaar en de verder totaal mislukte Yvonne Coldmeijer gaat vertellen wat ‘netjes’ is en, tevens, haar bron verraadt door te herhalen wat die bron, ten onrechte en aantoonbaar onjuist, over je beweert!” De tekst is om te gieren. 

Ten eerste is Yv niet onbezoldigd, ze verdient immers geld met haar werk, ten tweede hebben we Marc op veel meer leugens kunnen betrappen dan degene die hij beroepsleugenaar noemt. Helemaal hilarisch wordt het als hij haar totaal mislukt noemt. Coldeweijer gaat als een tierelier, verdient bakken geld, is beroemd en berucht, heeft een zakelijk imperium opgebouwd en heeft een man en is zwanger. Marc van der Linden is een eenzame junk zonder werk.