Jan Roos: Linda de Mol en Marcel van Roosmalen hebben schijt aan misbruikslachtoffers

Jan Roos: Linda de Mol en Marcel van Roosmalen hebben schijt aan misbruikslachtoffers

Nou misbruikslachtoffers, dit was niet helemaal jullie week. Nu gaan er al jaren verhalen van BN’ers die hun eigen misbruik hebben verzonnen, wat bijzonder ziekelijk is en een klap in het gezicht van werkelijke slachtoffers, maar het kan best nog een stapje verder. Marcel van Roosmalen bagatelliseert in zijn programma het misbruikverhaal van Maxime Meiland en Linda de Mol woont gewoon weer samen met misbruiker Jeroen Rietbergen.

Linda de Mol en Marcel van Roosmalen hebben schijt aan misbruikslachtoffers

Natuurlijk vinden Linda en Marcel normaal misbruik van jonge meisjes heel erg, totdat de dader hun liefje is of het slachtoffer iemand die je graag afzeikt. Of in het geval van Van Roosmalen heeft hij een hekel aan de schrijver van Maxime’s biografie Jan Dijkgraaf. En dus zegt hij het volgende: “Een vrouw die helemaal níks heeft meegemaakt in haar leven. Koop het niet, mensen. Het is een plaatjesboek. Het is een verhaal van een vrouw die niks heeft meegemaakt.” En is er dan niks gebeurt in haar leven? 

In het boek staat het volgende: “De echte Maxime was gewoon een gelukkig kind, tot haar vader Martien het gezin verliet en zij op de middelbare school het slachtoffer werd van sexting. Daarna ging het van kwaad tot erger. Ze werd onhandelbaar, vluchtte in de drank en werd op haar vijftiende verkracht door een ex-bajesklant. Daardoor brokkelde haar zelfbeeld nog verder af en ging ze keihard richting de goot. Tot ze door therapie, de geboorte van dochter Claire en de verhuizing naar Frankrijk de knop wist om te zetten.”

Ze werd onhandelbaar, vluchtte in de drank en werd op haar vijftiende verkracht door een ex-bajesklant

Een meisje dat is verkracht heeft volgens Marcel niets meegemaakt. Nou, dan zullen de slachtoffers van The Voice ook wel niks hebben meegemaakt. Vandaar dat Linda de Mol na haar hele grote waffel na de rel haar man, de dader, gewoon weer in huis heeft genomen. 

Dat De Mol als een wilde om zich heen sloeg nadat zij werd beschuldigd van het stilzwijgend accepteren van de hobby van vieze Jeroentje blijkt ze dus nu stilzwijgend de hobby van vieze Jeroentje weer te accepteren. En zo is dus de wijze les in Hilversum: de juiste mensen mogen misbruik verzinnen, de juiste mensen mogen misbruiken en sommige misbruikslachtoffers kan je nog dieper de grond in trappen. Maar voor de rest is het daar helemaal geen ziek zooitje hoor.