Jan Roos: Klimaatpraat

Jan Roos: Klimaatpraat

Hilariteit in de Tweede Kamer toen Martin Bosma ( PVV) gisteren aan het woord kwam in een debatje. Hij nam afscheid van eenieder en dankte voor de jarenlange samenwerking. Collega’s keken verbaasd, aan de linkerkant verheugd, dat deze erudiete politicus ermee zou ophouden. Niets was minder waar, hij nam een humoristisch vaarwel van het leven.

Klimaatpraat

Hij citeerde namelijk een tweet uit 2018 van klimaatmeisje Greta Thunberg waarin staat dat we nog maar vijf jaar te leven hadden op deze wereld. Dat was dus gisteren tijdens het voorlezen ervan. De voorspelling van het grietje kwam niet uit, maar ze hoeft zich nergens voor te schamen. Al die voorspellingen van die klimaatalarmisten komen niet uit. Zo wordt de datum dat het Noordpoolijs helemaal is weggesmolten ook iedere zoveel jaar weer verplaatst. 

De eerste voorspelling was van Al Gore. Hij zei dat er geen ijs meer in het jaar 2010 te vinden zou zijn. Weerman Reinier van den Berg maakte daar 2015 van en nu het nog steeds bulkt van het ijs is daar op het moment 2030 van gemaakt. Het is altijd een beetje schuiven om gelijk te krijgen. Zo ook met het einde der tijden.

Al die voorspellingen van die klimaatalarmisten komen niet uit

Ze grijpen toch steeds maar weer alles aan om hun gelijk te bewijzen. Zo hoor je ze bij een koud en nat voorjaar niets, maar na een paar warme zonnige dagen in de zomer schreeuwen ze het uit dat dit toch wel betekent dat we allemaal snel de pijp uitgaan door de opwarming van de aarde. Het heeft iets schattigs en treurigs tegelijk. 

Wat mij meer irriteert, is dat de mainstream media al jaren meegaan in deze doodscultus. Je kan geen NPO-programma aanzetten of het gaat over het klimaat. De hoeveelheid sceptici die worden uitgenodigd zijn op één hand te tellen. Alle presentatoren houden zich netjes aan hun taak om alle ruimte te geven aan mensen zoals Greta Thunberg en andere psychische gevallen om hun angstpsychose over ons uit te strooien. Hoe vaak hun voorspellingen ook worden bijgedraaid, het doet er niet toe. En dat zegt weer alles over onze media.