John de Mol wint van Roddelpraat: 5000 euro

John de Mol wint van Roddelpraat: 5000 euro

Ik kreeg vanmorgen twee berichten. Er stond bij de één ‘succes vandaag’ en bij de ander ‘ik duim voor je’. Ik wist niet waar dit over moest gaan, dus vroeg netjes waarom ze dat stuurden. Vandaag is de uitspraak in de zaak De Mol tegen jullie, was het antwoord. Ik stond daar niet eens bij stil toen ik wakker werd. En dat komt omdat de uitspraak al vaststaat. We verliezen, want we verliezen altijd.

John de Mol wint van Roddelpraat

De rechtsstaat ligt al heel lang op de reet, maar zo zout als de afgelopen zaken heb ik het nog niet gevreten. De eerste keer dat ik met mijn mond open zat te luisteren was toen ik werd veroordeeld voor mishandeling. Ik werd aangevallen door een roedel jongens, verweerde mij en kreeg een strafblad. In hoger beroep beschuldigde het OM mij nog eens van drugsgebruik en het intimideren van politiemensen. 

Het was een bizar schouwspel. Mijn advocaat had nog nooit zoiets meegemaakt. Toen kwam de zaak tegen Televizier. Volgens de rechter werden wij inderdaad onrechtmatig uit de publiekprijs gegooid door de organisatie. Toch hoefden ze ons niet terug te nemen en moesten we onze eigen juridische bijstand betalen. Onze advocaat had nog nooit zoiets meegemaakt.

Onze advocaat had nog nooit zoiets meegemaakt

Toen kwam de zaak van Famke Louise. Dit kon ze onmogelijk winnen, want haar claim dat de muziek nooit was uitgebracht sloeg nergens op. We verloren. Toen wij in hoger beroep aantoonden dat ze het nummer zelfs zong bij optredens en dat haar copyright verhaal nergens opsloeg werden we alsnog veroordeeld. Dit keer voor het schenden van haar privacy. Iets waar de zaak helemaal niet om draaide. 

Bij een hoger beroep moet je aantonen dat in de eerste zaak de waarheid niet werd verteld. In de uitspraak werd door de rechter zelfs geschreven dat Famke Louise had gelogen, maar dat dit er niet toedeed. Onze advocaat had nog nooit zoiets meegemaakt.

We kunnen net zo goed Johan Vlemmix voor ons het woord laten doen

Dus denk je nou werkelijk dat ik me zenuwachtig maak over deze uitspraak? Nee, omdat ik geen enkele vertrouwen heb in de rechterlijke macht in dit land. Vrouw Justitia heeft haar blinddoek al erg lang aan de kapstok gehangen. 

Dit keer zal onze advocaat niet zeggen dat ie nooit zoiets heeft meegemaakt. We huren namelijk geen dure advocaten meer in. We kunnen net zo goed Johan Vlemmix voor ons het woord laten doen. We verliezen toch wel, zo kunnen we de kosten nog een beetje beperken.