Jan Roos: Heeft John de Mol nou echt iets gewonnen?

Jan Roos: Heeft John de Mol nou echt iets gewonnen?

Volgens Peter Plasman heeft John de Mol ons gesloopt in de rechtbank. Dat is nogal wat als je een stuk minder krijgt dan je met al je gedreig ons probeerde af te troggelen. De rechtbank heeft vooral De Mol in bescherming genomen door geen getuigen toe te laten. Zo is hem een vernedering bespaard gebleven, want wij hadden mensen klaarstaan die wilden verklaren dat ons verhaal wel degelijk klopte.

Heeft John de Mol nou echt iets gewonnen?

John de Mol zou ons verdienmodel slopen, zo kondigde zijn advocaat eerder aan. Ook nam hij via een brief het woord in de rechtszaal en liet Plasman oplezen dat Dennis en ik ons geld verdienen door het plegen van misdaden. We kunnen toch wel zeggen dat dit wel ernstig overdreven is. 

Met een boete van 5000 euro, terwijl je 27.500 eist, heb je toch niet echt iets gesloopt. Ook heeft de rechter blijkbaar niet gevonden dat wij misdaden plegen. Het enige dat ons kwalijk wordt genomen is dat we onvoldoende bewijs hebben getoond voor onze beschuldigingen. En dat bewijs mochten we niet tonen omdat we de getuigen niet konden laten verhoren.

Het enige dat ons kwalijk werd genomen is dat we onvoldoende bewijs hebben getoond voor onze beschuldigingen

Die 5000 euro is natuurlijk erg veel geld voor ons, maar voor een multimiljardair is dat helemaal niets. Als John een keer gaat poepen heeft ie al meer verdiend aan rente van al zijn poen. Zijn advocaat heeft een veelvoud gekost van het bedrag dat we voor hem moeten neerleggen. De Mol heeft dus niets gewonnen. 

Natuurlijk kwamen zijn slippendragers van de media wel met grote teksten dat hij ons had verslagen, maar wat is zijn winst nou precies? Wij weten dat als we iets over hem zeggen, dat we niet direct bewijzen, het 5000 euro kost. Dat moet voor hem een kwelling zijn. Dat ie maar zo weinig waard is.