Jan Roos: Godzijdank niet meer op tv

Jan Roos: Godzijdank niet meer op tv

Nadat ik hier een stukje had geschreven over Thijs Zeeman kreeg ik een mail van iemand. De schrijver had volkomen gelijk dat ik voor de zoveelste keer het verhaal van zijn confrontatie met Willem Holleeder uit de mottenballen had gehaald. Ik vind dat zo’n hilarische anekdote dat ik hem zeker eens per jaar gebruik. Een beginnende misdaadverslaggever die een enorme grote smoel heeft, maar uiteindelijk een flapdrol blijkt. Enfin, lees hier maar. 

Godzijdank niet meer op tv

“Jantje Jantje Jantje. Dat verhaal over Thijs Zeeman heb je nou al 20 keer verteld. Feit is dat hij een goedscorend programma op tv heeft en jij met een Enschedese PIEP een programma over 18 jarige meisjes op YouTube presenteert. Neem je verlies, Thijs heeft van je gewonnen. Met vriendelijke groet, Matthieu Allessie.” Ik ben gek op dit soort mails. Ten eerste omdat ze vaak heel erg grappig zijn en ten tweede omdat het me aan het denken zet. Want heeft deze Matthieu nou gelijk vroeg ik me af. Is het gewoon afgunst dat die lelijke hufter wel een tv-carrière heeft en ik niet.

Neem je verlies, Thijs heeft van je gewonnen

Als ik heel eerlijk ben, heb ik me weleens afgevraagd waarom ik nooit ben uitgenodigd voor een echt programma, maar in alle werkelijkheid ben ik dat wel. Alleen heb ik mijn eigen glazen ingegooid. Ik werkte bij PowNed en SBS6 wilde me toen hebben.

Ik had een afspraak met de directie, alleen een week voordat ik op de koffie zou komen liet ik in Het Parool opschrijven dat Wendy van Dijk vreemd zou gaan met Thijs Römer. Dat werd mij weer niet in dank afgenomen door haar man Erland Galjaard, werkzaam bij RTL en goede vriend van John de Mol. Hij zei dat ik nooit meer bij de commerciëlen aan het werk zou komen. De afspraak werd de volgende dag afgebeld.

Hij zei dat ik nooit meer bij de commerciëlen aan het werk zou komen

Maar heb ik nou verloren van Thijs Zeeman? Ik vind persoonlijk van niet. Het lijkt me vreselijk om te moeten doen wat mensen zeggen. Dat is ook precies de reden dat ik niet ver ben gekomen op het Mediapark. Ik ben veel te uitgesproken. Daar houden ze niet van.

Je moet de hele dag oppassen dat je niet de verkeerde mensen voor de schenen schopt. De hele dag hopen dat ze een plekje voor je hebben en uiteindelijk gewoon doen wat er gevraagd wordt. Dat is niets voor mij. Ik zit liever in een studio van twee bij drie met een Enschedese PIEP onzin te verkopen. Met vrijheid en lol en schijt aan dronken Naatje.