Jan Roos: Geef Matthijs van Nieuwkerk snel een programma

Jan Roos: Geef Matthijs van Nieuwkerk snel een programma

Matthijs van Nieuwkerk komt terug op de buis. En dat is maar goed ook. Nederland bezit maar weinig talent in het medialandschap. Liever gezegd, er is vrijwel geen talent. Kijk maar eens een avondje televisie. Je moet met een vergrootglas opzoek naar iemand die echt iets kan. Matthijs van Nieuwkerk is een van de weinige mensen die iets extra’s brengt. Dus laat hem alsjeblieft gewoon zijn werk doen.

Geef Matthijs van Nieuwkerk snel een programma

Want waarom moest hij stoppen met zijn optredens? Nou, hij had niet aardig gedaan tegen medewerkers van DWDD. Dat was het. Geschreeuwd tegen mensen als het niet goed was gegaan. Zelfs een keer een geluidsman vernederd door excuses te eisen. 

Allemaal opgetikt door de Volkskrant, die steeds vaker overgaat tot het zijn van een papieren ethisch volksgerecht. Is dat gekrijs van hem goed? Nou, nee. Het is niet de manier om mensen te motiveren, alleen het gebeurt overal waar sprake is van deadlines, stress, druk en prestatiedrang. In het bedrijfsleven is het echt niet anders. 

Allemaal opgetikt door de Volkskrant, die steeds vaker overgaat tot het zijn van een papieren ethisch volksgerecht

Dat Van Nieuwkerk een rentree gaat maken staat vast. Het gonst in de media en dan is het waar, want niet ontkend. Twee omroepen worden genoemd, MAX en PowNed. Ik hoop verschrikkelijk op de laatste, want dan wordt het echt lollig. 

Dominique Weesie (walgelijke man) doet namelijk niets anders dan tegen zijn personeel schreeuwen en de hele redactie vernederen. Dus als die twee gaan samenwerken krijg je me toch een hoop gefoeter daar. 

Aan de andere kant denk ik dat Weesie zich niet meer druk maakt om de omroep. Ze maken immers de groots mogelijke bagger waar hij voorheen krijsend van in de gordijnen had gehangen. Alleen het zou echt fantastisch zijn als die twee elkaar in de haren vliegen met een doodsbange redactie als getuige.