Jan Roos: Frans Timmermans doet een Eva Jinek

Jan Roos: Frans Timmermans doet een Eva Jinek

Er is een overeenkomst tussen Eva Jinek en Frans Timmermans. Waar Eva een paar jaar geleden bij RTL werd binnengehaald als het grote talkshow talent en nu weer vertrekt naar de NPO doet Timmermans hetzelfde bij de PvdA-GroenLinks en zal hij ook over een paar jaar vertrekken naar een ander duurbetaald baantje. Want zoals Eva nooit uit de verf kwam zal het ook hem zo vergaan.

Frans Timmermans doet een Eva Jinek

De PvdA kwam vroeger voor de arbeider op, dus om dan met een volgevreten bureaucraat als Timmermans aan te komen sla je plank mis. GroenLinks is nog veel linkser en woker dan de al erg linkse en woke PvdA, om dan met een “witte hetero man” aan te komen kakken als lijsttrekker sla je de plank behoorlijk mis. 

Het is natuurlijk sowieso al triest dat je twee partijen moet samenvoegen om tot een behoorlijk zetelaantal te komen. En nog zullen ze de meerderheid niet halen, wat zeg ik. Meer dan 25 zetels zie ik er niet van komen. Ondanks de hulp van de mainstream media, want we zullen doodgegooid worden met Timmermans zoals dat ook ging met hun sweatheart Kaag.

Meer dan 25 zetels zie ik er niet van komen

Eva zat nooit op haar plek bij RTL. Dat heeft niets met de zender te maken, maar met het talent van Eva. Ze werd, net als Frans nu, gezien als de verlosser. Maar ze kan dat helemaal niet waarmaken, zoals Frans straks. Natuurlijk is het beste een leuke vrouw en kan ze soms best leuk interviewen, maar sfeer maken aan tafel zit er gewoonweg niet in. Timmermans zal het ook niet redden want hij heeft hetzelfde probleem als Jinek, je gelooft ze gewoon niet.