Jan Roos: Blijf met je sneue poten van ons bier!

Blijf met je sneue poten van ons bier!

Blijf met je sneue poten van ons bier! Mijn politieke carrière was een drama. Nou ja, mijn partij haalde geen zetels. Dat andere ding, het Oekraïnereferendum, was natuurlijk een enorm succes. Ik heb toen in de campagne gewaarschuwd voor een oorlog waarbij wij zouden worden meegezogen. Dat is exact gebeurd. Nederland zei nee, maar kreeg toch een associatieverdrag met het toen al verscheurde land. En nu steken we miljarden belastinggeld en militair materiaal in Oekraïne.

Wat mij wel bevreemd, is dat ik als campagneleider van dat referendum nooit meer ben gebeld door journalisten nadat deze oorlog uitbrak. Ik werd namelijk door hen en hun specialisten als malle Eppie neergezet met mijn waarschuwingen. Werkelijk alles kwam uit. Je zou dan verwachten dat iemand daar eens op terug wil kijken. 

Maar ik begrijp dat je ongelijk toegeven er niet bij hoort bij de jongetjes en meisjes van de mainstream media. En ander die dat ongelijk nooit zal toegeven is Lea Bouwmeester. Wie de vliegende hel is Lea Bouwmeester hoor ik jullie denken. Dat is de PvdA-mevrouw die ervoor heeft gezorgd dat jongeren vanaf zestien niet meer de kroeg in mogen en pas vanaf hun achttiende een biertje mogen bestellen. Dat deed ze om comazuipen te voorkomen met als resultaat dat er meer coma wordt gezopen dan voor het verbod.

Zo hebben we nu een staatssecretaris die denkt dat het een goed idee is om alcohol te verbieden in sportkantines

Dat is ook niet zo gek want je haalt de sociale controle weg. Wat zeg ik. Jongeren blijven drinken, maar doen dat nu op plekken waar geen volwassene aanwezig is. Daardoor is niet alleen het comazuipen toegenomen, ook drugsgebruik, aanrandingen en ander wangedrag. Met dank dus aan een mevrouwtje dat dacht goed te doen. En dat is wel vaker het probleem met dit soort figuren. 

Ze staan zo vreselijk ver van de werkelijke wereld dat ze niet kunnen bevatten wat hun naïeve plannetjes aanrichten. Zo hebben we nu een staatssecretaris die denkt dat het een goed idee is om alcohol te verbieden in sportkantines. Deze Van Ooijen is van de Christenunie, een partij die alles wat leuk is wil verbieden omdat ze denken dat het niet in het wereldbeeld van hun verzonnen godje past.

Blijf met je sneue poten van ons bier

Het is zo verschrikkelijk simpel om te denken dat als mensen op punt A geen bier kunnen kopen ze dat dan niet op punt B gaan doen. Als ik trek heb in bier drink ik bier, dus ga ik naar iets toe waar bier is. In dit geval dus niet meer naar de voetbalkantine. En dat scheelt de club geld. 

Als niemand dat meer kan scheelt dat zoveel geld dat ze armlastig worden. Ze kunnen dan een stuk minder als ze al niet over de kop gaan. En wie kan dat probleem dan oplossen? Juist, de gemeente met ons belastinggeld. Dan word je van twee kanten genaaid. Dus blijf met je sneue poten van ons bier.

Heeft het zin om bier uit sportkantines te halen?