Jan Roos: Bas Smit en Nicolette van Dam zijn helden 

Jan Roos: Bas Smit en Nicollete van Dam zijn helden 

Afgelopen vrijdag was ik op de Amsterdamse Zomer in het Olympisch Stadion. Dit evenement wordt mede-georganiseerd door Bas Smit en Nicollete van Dam. Het was er geweldig. Van begin tot eind in de puntjes geregeld en met heerlijke optredens van Nederlands betere artiesten. Alleen het blijkt dus helemaal k*t te zijn geweest, als je alle berichten mag geloven.

Bas Smit en Nicolette van Dam zijn helden

Op het laatste moment werd Dreetje Hazes afgekapt in het nummer ‘Leef’. Dat had er alles mee te maken dat er een vergunning was tot 23:00 uur en het reeds tien minuten over die tijd was. Was dat nou zo’n ramp? Ging het als een nachtkaars uit? Nee, totaal niet. Liever gezegd, ik dacht dat het erbij hoorde. Want nadat het nummer stopte ging er een geweldig vuurwerk de lucht in. Achteraf hoorde ik pas dat het niet de bedoeling is geweest. Was het een smet op de avond? Nee, natuurlijk niet. 

Achteraf hoorde ik pas dat het niet de bedoeling is geweest

En als ik dan Patty Brard hoor praten over het incidentje aan het einde van de avond alsof het allemaal ruk was dan begrijp ik het even niet. Het veenlijk staat daar gratis interessant te doen. Ik keek vanaf mijn plek naar haar. Ze stond te lachen, te dansen en heel erg te ‘kijk-mij nou’en’ en dan in ShowNieuws de boel afzeiken. 

Op een of andere manier kunnen Bas en Nicolette niet snel goed doen. Ze hebben de gunfactor niet en dat vind ik zo raar. Ik vind het verschrikkelijke aardige mensen en echte ondernemers. Ze steken hun nek uit met zo’n concertreeks en Amsterdam mag daar trots op zijn, maar er blijft een soort kinderachtige kift bij de showbizzprogramma’s tegen die twee. 

Vorig jaar kwam er honderd man personeel niet opdagen. Toen gingen ze ook helemaal los. Nu zingt Hazes zijn liedje niet helemaal uit en weer emmers Schadenfreude. Het oer-Calvinistische kop eraf hakken als ie boven het maaiveld uitsteekt is telkens zo overduidelijk bij deze twee mensen. We mogen blij zijn dat ze het nog blijven doen en zich niet door al dat negatieve gezeik laten tegenhouden.