Influencer Kelly Spronk eigent zich de naam van haar kind toe: “Het voelt als mijn naam”

Influencer Kelly Spronk eigent zich de naam van haar kind toe

Op Instagram deelt influencer Kelly Spronk, de vrouw van Noah Zeeuw, een bijzonder bericht. Op haar verhaal plaatst ze namelijk een heel een groot lulverhaal over dat ze de naam van haar kindje toe-eigent. Kelly Spronk vindt dat nu ze haar kindje een naam heeft gegeven die ‘van haar’ is. Blijkbaar kunnen we tegenwoordig ook namen toe-eigenen. Yvonne Coldeweijer deelt dit bijzondere verhaal op haar juicekanaal. 

De naam van haar kindje

Kelly Spronk heeft haar kindje Mosa Mae genoemd. Twee namen achter elkaar plakken is tegenwoordig namelijk heel trendy. Er is nu dus een andere vrouw die haar kindje Mosa Marie heeft genoemd. Kelly is nu helemaal beledigd dat iemand haar ‘unieke’ naam heeft gestolen. Op haar Instagram verhaal vertelt Kelly hoe ze buikpijn kreeg toen ze een screenshot van de naam doorgestuurd kreeg. 

Ze vertelt in het levensverhaal: “Wij hebben zoveel moeite gedaan om een naam te verzinnen met voor ons een hele speciale betekenis, een naam die in Nederland misschien 1x eerder is gegeven. Daardoor voelt het ook een beetje als ‘mijn’ naam. Ook omdat wij een naam wilden die niemand had, Mosa is Mosa en daar is er maar 1 van”. Hierna vervolgt ze: “Toch merkte ik bij mezelf dat ik het totaal niet leuk vind. Hebben meer mensen hier last van gehad?”. Ik mag eigenlijk hopen dat zij de enige is die dit heeft.

Een naam toe-eigenen

Het is al bijzonder om te zeggen dat iets ‘jouw naam’ is, al is dit logisch als het gaat om hoe jezelf heet. Maar het is toch belachelijk om te zeggen dat iemand ander een naam niet mag gebruiken? Je kunt een woord of een naam niet toe-eigenen. Daarnaast is niet de volledige naam overgenomen, maar gaat het om de afkorting; Mosa M. 

Kelly heeft haar dochter zelf Mosa Mae genoemd. Zal dit dan ook komen van de dochter van Monica Geuze, Sophie Mae? Dan is de naam ineens niet zo uniek meer. Is er tegenwoordig nog iets wat we niet onszelf toe kunnen eigenen? Het is natuurlijk niet mogelijk om een woord echt van jezelf te maken, maar blijkbaar kun je je wel uiten over dat een naam van jezelf is.