Het Britse koningshuis ligt onder vuur: “Niet divers genoeg”

Het Britse koningshuis ligt onder vuur

De woke beweging raast als een storm door de wereld heen. Niets en niemand is meer veilig voor alle onzin. Nu proberen ze zelfs het Britse koningshuis aan te pakken omdat ze ‘niet divers genoeg’ zijn. Dit is een uitspraak die een actrice uit de serie Bridgerton heeft gemaakt tijdens een interview. Op het moment is hier grote ophef over te vinden. Heeft ze gelijk of gaat de woke beweging weer veel te ver?

Het verleden van het Britse koningshuis

Als je naar het verleden van het Britse koningshuis kijkt, kun je zien dat de familie voornamelijk bestaat uit blanke Europeanen. Is het heel raar dat dit het geval is? Het gaat om een Europeaans koningshuis waarvan het grootste gedeelte bestaat uit Europeanen. Hierbij hebben ze het voornamelijk over de directe familie van de kroon, oftewel de mensen die op het balkon staan. 

De actrice van Bridgerton heeft gezegd dat ‘het balkon van het koningshuis wel erg wit is’. Het is nog tot daar aan toe dat één actrice dit zegt, maar ze is niet de enige met deze mening. Het is ronduit hypocriet om te zeggen dat het Britse koningshuis racistisch is door alleen maar blanke mensen op het balkon te zetten, maar de woke beweging vindt het normaal. Kijk zelf maar:

Blanken zijn racistisch

Als je het dan hebt over de getinte koningshuizen, is het normaal dat hier geen blanke mensen staan. Wat is hier de reden voor? Iedereen vindt tegenwoordig dat alleen blanken racistisch kunnen zijn. Als je als donker persoon een anti-semitische opmerking maakt, is dit vaak geen probleem, maar probeer dit eens als blanke te doen. 

Tegenwoordig komt het er gewoon direct op neer dat als je blank bent dat je racistisch bent als je iets over een andere etniciteit zegt. Het Britse koningshuis is een goed voorbeeld van hoe dit ineens uit de hand kan lopen. Eerder werd door Megan natuurlijk al gezegd dat het koningshuis racistisch is en met deze uitspraak wordt het alleen maar erger. 

Ophef over de medewerkers

Dit is ook niet de eerste keer dat er grote ophef is over het Britse koningshuis. Een groot paleis als Buckingham Palace heeft natuurlijk een grote hoeveelheid werknemers, maar de werknemers zijn niet divers genoeg. Na een onderzoek werd naar buiten gebracht dat maar 8,5% van de werknemers van een etnische minderheid komt. 

Het beleid van het Britse koningshuis is volgens critici hier niet genoeg voor, want ze moeten streven naar minimaal 10% van de werknemers met een etnische minderheid. Duidt dit op racisme of zijn ze gewoon weer aan het overdrijven over helemaal niks?

Hoe ver kan het nog gaan?

Het is nu vooral de vraag hoe ver het nog kan gaan. Als het Britse koningshuis al onder vuur ligt door de opmerking van een getinte actrice, hoe lang gaat het dan duren voordat ons koningshuis onder vuur ligt? Onze Willempie is lastig racistisch te noemen, want hij biedt zijn excuses aan voor slavernij en is getrouwd met een Argentijnse vrouw. 

Dit zegt voor de woke beweging natuurlijk helemaal niks, want juist voor dit soort mensen moet de koning zijn excuses aanbieden voor de slavernij, terwijl hij er na zoveel jaar helemaal niks mee te maken heeft. Dit is hetzelfde idee als je het hebt over de ‘zwarte pieten’ discussie. Het is een woord wat je tegenwoordig niet meer mag gebruiken, maar het is wel een belangrijk onderdeel van onze cultuur… geweest.