Glennis Grace wil niet te gast komen in Koffietijd: ‘mij niet bellen’

Glennis Grace wil niet te gast komen in Koffietijd

Glennis Grace wil niet te gast komen in Koffietijd en dat zou alles te maken hebben met iemand die achter de schermen werkt bij het programma. De valse zangeres is geen fan van Frank Awick nadat haar donkere kant zichtbaar werd in een reportage van de man.

Glennis Grace wil niet te gast komen in Koffietijd

Valse zangeres Glenda heeft veel weg van een problematische puber die opgenomen dient te worden in een internaat. Dat weet ze ook keer op keer weer te bewijzen met haar acties. Neem bijvoorbeeld de veelbesproken mishandeling in de Jumbo. Dit keer weigert ze als gast op te komen dagen bij Koffietijd, omdat ze iemand achter de schermen niet zo leuk vindt.

‘Kolerelijer!’

Noemen we dat een kinderachtige streek? Ja, zeker. Vooral omdat het gaat om een situatie van bijna twaalf jaar geleden die niets voorstelde. Wat was er dan gebeurd? In 2011 legde Frank Awick in een reportage van AT5 een donkere kant van Glennis Grace vast. Een automobilist toeterde namelijk naar haar en de interviewer toen ze de openbare weg blokkeerde. Niet gek, zou je denken… Maar de valse zangeres gilde ‘Kolerelijer’ naar de bestuurder. Hoe kan het ook anders?

‘Jullie hoeven mij niet te bellen!’

Tegenwoordig is Frank werkzaam achter de schermen bij Koffietijd en dat is dé reden dat Glennis niet te gast wil komen in het programma. Aan weekblad Privé vertelt Frank: “Ze heeft tegen collega’s gezegd: ‘Zolang Frank daar werkt, hoeven jullie me niet te bellen!'” Hij legt uit waarom Glenda nou precies boos is: “Glennis denkt nog steeds, twaalf jaar later, dat die confrontatie met de boze meneer in de auto door mij of mensen van AT5 in scène is gezet. Ze heeft zelfs verkondigd dat wij dit soort confrontaties voor de kijkcijfers hard nodig hadden. Grote onzin.”

‘Een irritant mannetje’

“Ik ben toen net zo geschrokken en kijk wel uit om dingen in scène te zetten. Zoiets komt immers altijd uit. Dat haar krijsende beelden nu worden gezien als historische televisie, neemt ze mij persoonlijk kwalijk”, aldus Frank. Bijzonder is ook dat Glennis pas in 2018 kwam aanzetten met deze complottheorie. “Ze heeft mij daar nooit persoonlijk op aangesproken, maar wel bij collega’s haar beklag gedaan. Daarbij kreeg ik ook maar meteen de kwalificatie dat ze me altijd al een irritant mannetje had gevonden.” En dat is wel ironisch aangezien ze zelf degene is geweest die als een asociale koe naar iemand stond te gillen.