Eva Jinek wordt weer onderdeel van de censuur: Na een half jaar bij RTL gaat ze samenwerken met AVROTROS

Eva Jinek wordt weer onderdeel van de censuur

Eva Jinek is een goed voorbeeld van hoe je het ver kan schoppen zonder op de juiste plek te zitten. Jinek is nu een half jaar lang op RTL te zien geweest, maar nu heeft Eva Jinek besloten om onderdeel te worden van de censuur. Ze gaat namelijk samenwerken met AVROTROS om hier een talkshow te beginnen. Van Jinek kunnen we zeggen dat de censuur haar wel goed staat. 

Eva Jinek niet op haar plek bij RTL

Van Eva Jinek kun je zeggen dat ze niet op haar plek is bij RTL. Ze is altijd al een hit geweest toen ze nog op de NPO te zien was, maar nu is het eigenlijk alleen maar teleurstellend. Het is dan ook geen gekke keuze dat ze weer terug wil gaan naar de NPO. Jinek is een goed voorbeeld voor het verschil tussen publieke en commerciële omroepen. 

Jinek is nu een half jaar op RTL te zien geweest, waar ze voor haarzelf een mooi bedrag van 1,2 miljoen heeft binnengeharkt, maar de kijkcijfers zijn eigenlijk nooit goed geweest. Deze vielen altijd tegen. Jinek heeft beloofd het goed te doen, maar eigenlijk nooit goed gescoord. Dit heeft er waarschijnlijk vooral mee te maken dat Jinek geen talkshow is voor de commerciële omroep. 

De censuur staat Eva Jinek wel

Eva Jinek is erg succesvol geweest op de NPO. Haar talkshow heeft altijd veel kijkers getrokken en bleek een groot succes. Onze eigen Jan Roos heeft daar ook een keer gezeten. Ondanks dat Eva Jinek niet echt een ‘woke’ programma te noemen is in verhouding met andere talkshows die je op de NPO ziet, zit het programma wel vol met censuur. 

Als je wat anders vindt dan de insteek van de NPO, wordt dit zoveel mogelijk de kop in gedrukt. Destijds werd dit bij Jan ook gedaan, wat je hier kunt bekijken. Eva Jinek is dit keer van plan om een programma te maken over actualiteiten en cultuur. Zal de publieke censuur weer terug komen?