Enorme problemen voor Peter Gillis na veroordeling rechter: Zijn imperium stort in

Enorme problemen voor Peter Gillis na veroordeling rechter

Enorme problemen voor Peter Gillis na veroordeling rechter. Peter Gillis zit de laatste tijd steeds dieper in de problemen. Het imperium dat hij door de jaren heen op heeft gebouwd, begint langzaam maar zeker in elkaar te vallen. Meerdere gemeentes zijn aan het samenwerken om crimineel Gillis te verdrijven. Geen enkele gemeente is meer blij met Gillis en zijn vakantieparken en dit is nu ook te merken. Op financieel gebied heeft Petertje inmiddels ook genoeg in te leveren. 

Niemand wil Peter Gillis

Gemeentes zijn er achter gekomen dat ze een makkelijke manier hebben om Peter Gillis uit de gemeente te krijgen. Petertje heeft lak aan de overheid. Zowel de Nederlandse als de Belgische gemeentes zitten daarom niet meer op hem te wachten. Inmiddels is het zo ver dat Petertje aangevochten wordt door meerdere gemeentes tegelijkertijd. Dit is nu al de tweede rechtszaak die hij verliest. 

Hierbij gaat het om de gemeente Lommel die zo snel mogelijk van crimineel Gillis af wil. Petertje heeft hier zonder vergunning een villa laten bouwen. Deze villa is in de buurt van vakantiepark Blauwe Meer die Petertje dit jaar nog af moet breken. Voor de villa krijgt hij zelfs minder tijd om af te breken. Hij heeft maximaal tien maanden voordat de villa afgebroken moet worden. 

Peter Gillis verliest zijn vergunningen

Peter Gillis heeft van een aantal gemeentes vergunningen ontvangen die hij helemaal niet hoort te hebben. Voordat je een vergunning van de gemeente krijgt, moet je eerst gescreend worden op witwaspraktijken. Ons Peter is nooit door deze screening heen gekomen, maar heeft wel vergunningen gekregen. De gemeentes waarbij dit het geval is, proberen hier nu een stukje voor te steken. Helaas voor Petertje betekent dit dat hij dag kan zwaaien naar een groot deel van zijn vakantieparken. 

Daarnaast hebben de gemeentes ook andere redenen waarom ze Peter Gillis weg willen hebben. Dit gaat om een aantal belangrijke punten. Het huisvesten van illegale arbeidsmigranten, het weigeren van de toeristenbelasting, illegaal uitbreiden, horeca uitbaten zonder vergunning en het verwaarlozen van zijn vakantieparken. Hij krijgt het nog zwaar te verduren, want de gemeentes werken samen met de politie en de overheid om crimineel Gillis te laten boeten.